Viekšnių miesto bibliotekoje - renginys žemaičių rašto paminėjimui (Mažeikių r.)

News: Education , 2024-06-13 11:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Birželio 11 d. Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos Viekšnių miesto bibliotekos darbuotojos organizavo išvažiuojamąjį renginį skirtą žemaičių rašto paminėjimui. Renginio tikslas - aplankyti Žemaitijos sostinę, stebėti ir susipažinti su žemaičių kalbos įprasminimu, saugomu regiono tautiniu tapatumu.

Išvykos metu susipažinome su Telšių miesto istorija, aplankėme Šv. Antano Paduviečio katedrą, Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią, pasigėrėjome amfiteatru, Masčio ežero pakrante ir šokančiu fontanu, pasivaikščiojome senamiesčio siauromis gatvelėmis, patrynėme „Žemaitijos legendos“ meškutės nosį, kad svajonės išsipildytų.

Ypač patiko viešnagė Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja Monika Lukoševičienė pavedžiojo išvykos dalyvius po bibliotekos erdves, papasakojo bibliotekos istoriją, pristatė įvairius edukacinius projektus. Kraštotyros skyriaus darbuotojos pristatė žemaitiškai parašytas knygas, paragino garsiai perskaityti tekstų ištraukas. Šiltas ir malonus bendravimas paliko puikų įspūdį.

2024 m. paskelbti žemaitiško rašto metais, todėl visur vaikščiodami fiksavome žemaitiškus užrašus, aiškinomės nesuprantamų žodžių reikšmę, lyginome su panašiais mūsų krašto žodžiais. Juk žemaitiško rašto puoselėjimas ir sklaida yra vienas iš regiono tautinio tapatumo saugojimo būdų.

Daug gerų emocijų suteikęs ištrūkimas iš namų sudarė galimybę pamatyti ir sužinoti kai ką naujo, subūrė maloniam bendravimui ir paliko daug neišdildomų įspūdžių.


Rasa Vilkaitė,
Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto bibliotekos bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN