Ar vyrai gali sirgti pienlige?

News: Science , 2024-05-08 05:11
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Diskusijos apie intymią higieną, seksualinius santykius, ir lytiniu keliu plintančias ligas, įgauna vis didesnį viešumą. Moterys jau priprato kalbėti apie šiuos klausimus, tačiau vyrams dažnai tai tebėra jautri sritis. Lytiniu keliu plinta gausus spektras virusų ir mikrobų, kurie sukelia negalavimus, todėl abiejų lyčių tarpe, reikalinga atvirai kalbėti apie galimas ligas ir jų gydymą, siekiant išvengti ligų plitimo.

Terminas "vyrų pienligė" nėra mediciniškai teisingas, nors jis populiarus dėl panašių simptomų. Tiksliau šią ligą, kurią sukelia mieliagrybis, reikia vadinti kandidoze. Kandidozė - tai lytiniu keliu plintanti liga, kuria gali užsikrėsti tiek vyrai, tiek moterys. Ligos simptomai gan aiškūs, todėl užsikrėtus gan lengva suprasti, kada reikia kreiptis į gydytoją dermatovenerologą.

Vyrams pasireiškiantys kandidozės simptomai apima:

* Lytinių organų niežėjimas
* Bėrimai ant varpos
* Varpos odelės paraudimas ir patinimas
* Šlapinimosi metu jaučiamas diskomfortas
* Baltos dėmes ar apnašos ant varpos galvutės

Šią infekciją atpažinti iš simptomų lengva, visgi, kad diagnozė būtų tiksli, gydytojai paprastai skiria papildomus tyrimus patvirtinti diagnozę. Kandidozė perduodama lytiniu keliu, todėl svarbu, kad abu partneriai būtų gydomi. Taip pat, kandidozės infekcija gali atsirasti ne tik dėl artimų santykių, bet ir dėl kitų veiksnių, pavyzdžiui, imuniteto susilpnėjimo, gyvenimo būdo pokyčių, ilgalaikio streso ar netinkamo antibiotikų vartojimo, sumažėjus gerųjų bakterijų kiekiui.
Gydymas kandidoze paprastai yra greitas, o ankstyva intervencija leidžia efektyviai suvaldyti infekciją su minimaliu vaistų vartojimu. Vis dėlto, net ir po simptomų išnykimo, svarbu apsilankyti pas gydytoją dermatovenerologą. Tik profesionalus sveikatos patikrinimas gali užkirsti kelią ligos pasikartojimui ir išvengti ilgalaikių komplikacijų. Lankymasis pas seksualinės sveikatos specialistą vyrams turėtų būti laikomas natūraliu sveikatos priežiūros veiksmu, kaip ir moterims. Atviras pokalbis su gydytoju padeda išspręsti sveikatos problemas ir užkerta kelią rimtesniems sveikatos sutrikimams.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN