Aptartas diasporos politikos įgyvendinimas savivaldybėse (Akmenės r.)

News: Autonomy , 2024-03-10 20:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Kovo 5 - 6 dienomis Savivaldybės vicemerai Inga Vismantienė, Tomas Martinaitis ir Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus vedėja Ingrida Jakaitienė dalyvavo Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuotame seminare dėl diasporos politikos įgyvendinimo ir iniciatyvos „Globalūs regionai”, kuris vyko Birštone.

Vykusio seminaro metu pranešimus skaitė Užsienio reikalų ministerijos atstovai – Lina Žukauskaitė, Tadas Kubilius ir Agnė Eidimtaitė. Užimtumo tarnybos direktorės pavaduotoja Giedrė Sinkevičė supažindino su Užimtumo tarnybos veiklomis grįžtamosios migracijos kontekste, o „Salve Agency“ vadovas Artūras Jonkus parengė pranešimą aktualia tema „Efektyvi komunikacija. Kaip užmegzti ir palaikyti ryšį su išvykusiais?“.

Atskirai aptartas diasporos politikos įgyvendinimas savivaldybėse. Savo patirtis įgyvendinant LSA inicijuotą iniciatyvą „Globalūs regionai“ pristatė Tauragės, Anykščių ir Joniškio savivaldybės.

Vėliau diskutuota apie iniciatyvos „Globalūs regionai“ tolesnes veiklas bei „Globalių savivaldybių“ tarpusavio bendradarbiavimo stiprinimą.



Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/aptartas-diasporos-politikos-igyvendinimas-savivaldybese/6731


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN