Kamerinės muzikos fone atšvęstas choro „Bičiuliai“ kūrybinės veiklos 35-metis (Šiauliai)

News: Life Style , 2024-01-23 18:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2024 m. sausio 21 d. Šiaulių kultūros centre vyko Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė) kūrybinės veiklos 35-mečiui skirtas šventinis koncertas „Susibičiuliavę dainoje“. Renginio metu skambėjo jausmingi, sentimentų pripildyti kūriniai, kuriuos chorinės muzikos gerbėjams dovanojo ne tik jubiliejų minintis kolektyvas, bet ir būrys gimtadienio svečių, tad žiūrovams beliko tik kiekvieną pasirodymą įvertinti gausiais aplodismentais.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Sekmadienį Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė) atšventė kūrybinės veiklos 35-metį. Koncerte subtilumu ir jausmingumu alsuojančios dainos kiekvieną žiūrovą apdovanojo puokšte prisiminimų.

Šventiniame renginyje „Susibičiuliavę dainoje“ kolektyvui gražius žodžius tarė ir prisiminimais apie ryšį su choru dalijosi būrys bendraminčių, kamerinio choro prezidentė Izolina Rimkienė ir buvusi meno vadovė Ilmera Abromavičienė.

Jubiliejaus proga sveikino ir Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė „Lietuvos kultūroje daina užima reikšmingą vietą. Ji visada jaudina, guodžia ir gydo. Lai „Bičiulių“ dovanojamos dainos būna tapatybę stiprinančios, plėtojančios kultūrinę savastį ir skleidžiančios bičiulystę. Kamerinio choro „Bičiuliai“ kūrybinės veiklos 35-mečio proga linkiu išlikti kūrybiškiems, susitelkusiems ir energingiems. Lai „Bičiulių“ savitas stilius ir individualumas garsina Šiaulių kultūros centrą Lietuvoje bei už jos ribų“, – kalbėjo D. Bačiulė.

35-mečio koncerte „Susibičiuliavę dainoje“ dainomis Šiaulių kultūros centro kamerinį chorą „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė) sveikino Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“ (meno vad. Kornelijus Luotė, koncertmeist. Rita Ragauskaitė), Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vad. Mindaugas Žalalis, koncertmeist. Andrius Bartulis) ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro mišrus choras „Ventus“ (vad. Hana Mockienė). Renginyje Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė, koncertmeist. Jūratė Deveikytė) susirinkusiesiems kamerinės muzikos gerbėjams dovanojo ne tik gražiausius savo kūrinius, bet ir vidinės palaimos akimirkas. Šventinį koncertą užbaigė dvi jungtinės choristų atliekamos dainos „Kur giria žaliuoja“ ir „Mūsų dienos kaip šventė“.

Renginį vedė ir iškalbos meną apie muziką ir choristus demonstravo Lietuvos teatro ir kino aktorius Vladas Baranauskas.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, mob. +370 655 25 527, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN