Kokie yra patalynės iš satino medvilnės priežiūros ypatumai?

News: Life Style , 2024-01-13 15:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Iliustracija iš https://epik.lt/collections/satino-medvilne/products/satino-medvilnes-patalynes-komplektas-ornate-flowers

Satino medvilnė yra ne tik maloni kūnui, bet taip pat ir labai patvari. Patalynė iš Epik.lt gali tarnauti tikrai ilgą laiką, tačiau labai svarbu pasirūpinti tinkama jos priežiūra. Taigi, ką svarbu žinoti apie priežiūros ypatumus?


Pasirinkite tinkamą temperatūrą ir skalbimo priemones

Satinas yra labai atsparus audinys, kuris net ir po daugybės skalbimų atrodo labai estetiškai. Vis dėlto, būtina laikytis tam tikrų taisyklių: spalvotą patalynę geriausia skalbti ne aukštesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje, o baltą ir šviesią – ne aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje. Vertėtų vengti baliklių ir kitų cheminių priemonių, kurios gali pažeisti audinio struktūrą.


Tinkamas džiovinimas ir lyginimas

Satino patalynė gana greitai džiūva ir nesmarkiai glamžosi, todėl lyginimo galima išvengti. Geriausia satino patalynei leisti išdžiūti natūraliai, o tuomet, jei nuspręsite patalynę išlyginti, rinkitės medvilniniams audiniams skirtą lyginimo programą.


Kiti priežiūros ypatumai

Satino patalynę būtina saugoti nuo dulkių, tiesioginių saulės spindulių ir drėgmės. Geriausia rinktis tokią pakuotę, kuri leidžia audiniui kvėpuoti. Idealu, jei satino patalynę saugosite atskirai nuo kitų audinių. Jei ant satino audinio pastebėjote dėmę, rekomenduojama ją nedelsiant išvalyti: tam naudokite švelnią dėmių šalinimui skirtą priemonę, kuri tausoja audinio spalvą.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN