Oficiali Savivaldybės delegacija aplankė partnerius Estijoje (Akmenės r.)

News: Autonomy , 2023-05-12 03:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės oficiali delegacija - meras Vitalijos Mitrofanovas, Tarybos nariai Saulius Momkauskas ir Inga Vismantienė – lankėsi Viru – Nigulos savivaldybėje (Estija). Šios savivaldybės, Akmenės rajono savivaldybės tarptautinio bendradarbiavimo partnerės, miestas Kunda minėjo įkūrimo 85-ąją sukaktį. Be akmeniškių šventėje dalyvavo ir Duobelės oficiali delegacija.

Delegatai dalyvavo šventiniuose renginiuose, jiems surengta ekskursija po Rakverės miestą, parodyta ceremonija, kurios metu buvo atidengti suolai, dedikuoti buvusiems cemento gamyklų direktoriams.

Kundą ir Naująją Akmenę draugystei susiejo cemento pramonė – abiejuose miestuose nuo seno gamintas cementas.

Šventės metu buvo atidarytas Kundos riedlenčių parkas miesto stadione, vyko parodos ir koncertai.

Kadangi oficiali bičiulystė Akmenės kraštą sieja ne tik su Viru – Nigulos, bet ir su Duobelės savivaldybe, delegacijoms drauge susitikus buvo aptartos tolimesnio bendradarbiavimo galimybės, ypač daug kalbėta apie bendrus projektus, kurie jau vykdomi ir numatyti vykdyti su Duobele. Birželio 10-ąją, per „Akmenės smuikelio“ šventę tarp Akmenės ir Duobelės rajonų savivaldybių bus pasirašyta atnaujinta bendradarbiavimo sutartis. Ketinimų protokolas dėl partneriško bendradarbiavimo tarp Akmenės rajono ir Viru-Nigula savivaldybių pasirašytas 2019 metais, nuo to laiko bičiulystė įgauna vis naujų formų.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/oficiali-savivaldybes-delegacija-aplanke-partnerius-estijoje/5549


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN