Domėtasi į Akmenės kraštą atkeliausiančia gamyba

News: Autonomy , 2023-04-06 09:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Savivaldybės administracijos Investicijų ir projektų valdymo skyriaus vedėja Daiva Tušienė ir projektų koordinatorė Gintautė Urbaitienė, UAB „Akmenės laisvoji ekonominė zona“ direktorė Lina Mockutė pabuvojo Vengrijoje.

Aplankyta Pannonia Bio kelių produktų biorafinavimo gamykla prie Dunafoldvar miesto. Gamykloje naudojami modernūs gamybos procesai, kur iš kukurūzų branduolių gaminamas krakmolas, pluoštas, aliejus, proteinai. Akmeniškiams suteikta galimybė apžiūrėti ką tik pastatytą ir bandomajam procesui jau paleistą gamybos liniją, kurioje vietoj kukurūzų naudojami javai ir miežiai. Savininkas Mark Turley informavo, kad tokią pat gamyklą su analogiška linija planuojama statyti Mečių kaime, šalia Akmenės laisvosios ekonominės zonos. Planuojamas investicijų dydis 200-250 mln. Eur, planuojamas darbo vietų dydis – 100.

Įsitikinta, kad gamybos procesas vyksta uždaru būdu, nemalonaus kvapo nėra nei gamykloje, nei šalia esančiose teritorijose ir už 6 kilometrų Dunafoldvar mieste.

Taip pat susitikta su Dunafoldvar miesto meru Zsolt Horváth, kuris papasakojo apie gamyklos suteiktus privalumus miestiečiams, savivaldybės ir gamyklos administracijos bendradarbiavimo projektus.


Investicijų ir projektų valdymo skyriaus vedėja Daiva Tušienė

šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/dometasi-i-akmenes-krasta-atkeliausiancia-gamyba/5407


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN