Policijos pareigūnai skiria didelį dėmesį eismo saugumui

News: Law , 2023-01-27 18:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Policijos pareigūnai siekdami mažinti daromus nusižengimus bei skatindami atsakingiau laikytis Kelių eismo taisyklių, 2023 m. sausio 23-26 d., vykdė sustiprintą pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę.

Minėtu laikotarpiu pareigūnai fiksavo ir neatsakingus vairuotojus, kurie vairuodami transporto priemones naudojosi mobiliaisiais telefonais.

Priemonių metu, Tauragės rajone, pareigūnai išaiškino 4 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus ir užfiksavo 38 nedrausmingus vairuotojus, besinaudojančius mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant. Tauragės miesto ir rajono teritorijoje telefonu vairuodami naudojosi 8 vairuotojai, Šilutės – 19, Šilalėje – 10, Pagėgių sav. - 1.

Nors vairuotojai apie sugriežtintas kontroles buvo įspėti iš anksto socialiniuose tinkluose, tačiau daugelis į šį policijos pareigūnų įspėjimą nesureagavo ir Kelių eismo taisyklių nesilaikė. Visiems minėtiems pažeidėjams surašyti administracinių nusižengimų protokolai.

Primename, kad vairuotojų atsakomybės stoka ir kelių eismo taisyklių nesilaikymas, gali baigtis skaudžia nelaime.

Per 2022 m. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamojoje teritorijoje užregistruotas 91 įskaitinis (eismo įvykiai, kurių metu žuvo arba sužeistas eismo dalyvis) eismo įvykis, kai praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu tokių eismo įvykių buvo 139. Eismo įvykių metu buvo sužeista 117 žmonių, žuvo – 2 (2021 m. sužeisti 157 žmonės, žuvo – 8).

Dėka prevencinių priemonių ir efektyvaus pareigūnų darbo, 2022 m. įskaitinių eismo įvykių skaičius lyginant su 2021 m. sumažėjo 34,53 procentais.

Raginame vairuotojus būti atidžiais ir dėmesingais - vairuojant neieškoti telefono, pasirinkti saugų greitį ir nevairuoti transporto priemonių apsvaigus.

Linkime saugaus kelio!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN