Semtasi patirties Suomijoje (Akmenės r.)

News: Autonomy , 2022-12-20 22:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Gruodžio 12-16 dienomis Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Rūta Brazlauskaitė dalyvavo Suomijoje vykusiame pažintiniame vizite „Youth participation in Finnish municipalities“ („Jaunimo dalyvavimas Suomijos savivaldybėse“).

Šis pažintinis vizitas, tai „Europe Goes Local“ projekto renginys. „Europe Goes Local“ – europinis bendradarbiavimo projektas, skirtas vietiniam darbui su jaunimu plėtoti ir stiprinti.

Vizito dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Suomijoje įgyvendinama jaunimo politika, pamatyti, kaip praktikoje veikia jaunimo centrai (aplankytas jaunimo centras Keravos savivaldybėje), jaunų žmonių konsultavimo centrai (aplankytas toks centras „Ohjaamo Helsinki“). Taip pat sulaukta nemažai svečių, tokių kaip Suomijos mokslo ir kultūros ministro Petri Honkonen, kuris pasidalino savo įžvalgomis apie jaunimo įtraukimą į įvairias veiklas ir sprendimų priėmimą, įvairių organizacijų atstovai pristatė savo įgyvendinamus projektus jaunimo srityje. Be to, vizito dalyviai turėjo galimybę apsilankyti Suomijos Parlamente, kuriame susitiko su Parlamento nare Saara Hyrkkö, inicijavusia jaunimo tinklą tarp parlamentarų.

Naudinga buvo ne tik pamatyti Suomijos patirtį, bet ir išgirsti bei pasidalinti gerąja patirtimi su vizito dalyviais, kurie buvo net iš 18 valstybių, tad vizitas labai praplėtė supratimą apie jaunimo politikos įgyvendinimą ne tik Suomijoje, bet ir plačiau Europoje.

Visos vizito išlaidos dengiamos Erasmus+ programos lėšomis. Jaunimo reikalų koordinatorė kiekvieną mėnesį savo Facebook paskyroje viešina kvietimus į įvairius tarptautinius renginius, susijusius su jaunimo politika, kuriuose dalyviui niekas nekainuoja. Kviečiame sekti informaciją: https://www.facebook.com/AkmenesJRK



Jaunimo reikalų koordinatorė Rūta Brazlauskaitė
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/semtasi-patirties-suomijoje/5024


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN