Telšiuose netrukus bus įrengti bendruomeniniai vaikų globos namai

News: Autonomy , 2022-05-08 11:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

„Visoje Lietuvoje mažinamas vaikų skaičius globos institucijose ir atsisakoma didelių vaikų globos namų – ne išimtis ir Telšių rajono savivaldybė. Vietoj vaikų namų – gyvenimas šeimoje arba jai artimoje aplinkoje, toks yra šalyje vykdomos institucinės globos pertvarkos siekis. Neabejotina, kad šalia šios pertvarkos itin svarbu tarpinstitucinis bendradarbiavimas ir specialistų pastangos stiprinti darbą su socialinę riziką patiriančiomis šeimomis, siekiant, kad kuo mažiau vaikų netektų tėvų globos, o netekus, sudaryti sąlygas, kad vaikai gyventų kaip savo namuose, o ne įstaigoje. Šiuo metu Telšiuose turime 70 nuolatinių ir 2 budinčius globėjus.

Vaikų globos namų pertvarkos procesai Telšiuose vyksta nuo 2018 m. Matomi ženklūs pokyčiai – vaikų globos namuose šiuo metu gyvena tik 8 vaikai. Tai stiprinamo darbo su šeimomis, institucijų bendradarbiavimo, žmonių motyvavimo tapti globėjais ir bendruomeninių namų steigimo rezultatas. Telšiuose, įgyvendinant projektą „Institucinės globos pertvarka Telšių rajone“, iš jo lėšų nupirktas gyvenamasis namas K. Praniauskaitės g., Telšiuose, kuriame bus įkurti bendruomeniniai vaikų globos namai. Namas bus visiškai įrengtas ir pritaikytas judėjimo negalia turintiems asmenims. Pagal pirminę projekto sutartį, Savivaldybė turėjo įsigyti 2 BVGN ir juose apgyvendinti po 8 vaikus. Kadangi nuo projekto pradžios vaikų skaičius ženkliai sumažėjo, nutarta įsigyti tik 1 BVGN. Taip pat pagal pirminėję projekto sutartį, įsigytam BVGN turėjo būti nupirkti baldai, įranga, tačiau, vykdant projektą, vaikų globos namai informavo, kad jiems to nereikia, nes viską turi. Atlikus sutarties keitimą, lėšos buvo perkeltos rangos darbams. Šiuo metu jau yra pasirašyta Rangos darbų sutartis už 66,5 tūkst. Eur, darbų atlikimo terminas – 4 mėnesiai. Nupirktame name numatyta atlikti I ir II aukšto namo patalpos remontą, kuris atitiktų žmonių su negalia poreikius: būtų pakeistos durys ir platinamos angos, įrengtas naujas sanitarinis mazgas ir keltuvas, kad būtų galima patekti į II a., bei kiti smulkūs remonto darbai. Prie namo esanti teritorija taip pat bus pritaikoma žmonių su negalia judėjimui, t.y., įrengiami takai, keltuvas patekti į pastatą“, – apie netrukus įsikursiančius BVGN komentavo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Adomaitis.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Telsiuose-netruks-bus-irengti-bendruomeniniai-vaiku-globos-namai--


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN