Tauragės rajone demontuotas sovietinis paminklas

News: Autonomy , 2022-04-15 04:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Šiandien savivaldybės Skulptūrinės plastikos komisijoje nuspręsta demontuoti sovietinį paminklą prie Lauksargių žuvusiems tarybiniams pasieniečiams.

Tauragės rajono savivaldybės direktorės pavaduotojas Tomas Raulinavičius teigia, kad 1974 metais statytas, 10 metrų aukščio monstras nėra registruotas paveldo, saugotinų objektų sąrašuose. Architektas ir autorius Vincentas Paulauskas administracijai pats patvirtino, jog tuo metu „taip reikėjo“, paminklai buvo statomi pasienyje.

„Džiaugiuosi, kad sovietinių propagandos stabų su pergalės gvazdikais ir kolorado juostomis šiandien Tauragės rajone bus mažiau. Pagarba Lauksargių seniūnui Mindaugui Giačui, jo vyrams ir aštriems metalo pjūklams. Tiek fiziškai, tiek morališkai labai svarbus darbas“,– sakė T. Raulinavičius.

Pasak rajono mero Dovydo Kaminsko, vietoje demontuoto paminklo planuojama įamžinti 1422 m. Melno taikos susitarimą, kuriam šiemet, rugsėjo 27 d., sukaks 600 metų.


šaltinis: https://www.taurage.lt/taurages-rajone-demontuotas-sovietinis-paminklas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN