Skaitome vaikišką knygą (Akmenės r.)

News: Education , 2022-04-08 00:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Šiais metais vaikiškos knygos šventė į Viešąją biblioteką atkeliavo tris kartus.

Pirmus du kartus su vaikiškomis knygomis susitiko mažieji skaitytojai iš Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyrių „Buratinas“ ir „Atžalynas“, priešmokyklinio „Boruželių“ ir „Bitučių“ grupių, vadovaujamų auklėtojų I. Kazazajevienės ir A. Rimkuvienės. Susitikimų metų buvo kalbėta apie biblioteką, vaikiškas knygas, garsiai skaitomos pasakos. Vaikai parodė savo paruoštas programėles ir padovanojo nuostabiai gražius knygų skirtuku.

Trečias susitikimas vyko Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Eugenijos Meškienės vardo konferencijų salėje. Pasiklausyti ir pakalbėti apie vaikiškas knygas atvyko didelis būrys mokinių iš Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos.

Nuostabią programą- literatūrinę, muzikinę kompoziciją „Skubanti knygelė“, kuri skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti atliko Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyriaus „Buratinas“ neformaliojo švietimo būrelio „Dainorėliai“ dalyviai, vadovaujami mokytojos Živilės Garbaliauskienės. Renginyje dalyvavo Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyriaus „Buratinas“ vedėja Irena Girdvainienė.

Renginį savo dalyvavimu pagerbė Akmenės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas, literatas, rašytojas, Socialinių mokslų daktaras Darius Rekis, Viešosios bibliotekos direktorė, Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos Garbės narė Zita Sinkevičienė. Viešosios bibliotekos direktorė pasveikino visus renginio dalyvius su vaikiškos knygos diena, palinkėdama knygų skaitymo, paskaitydama poetės Ramutės Skučaitės eilėraštį „Knyga“ iš savo sudarytos ir išleistos knygos „Pokalbiai su poezija“.

Renginio dalyviai išklausė Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vaikų erdvės bibliotekininkės Aurelijos Gerulskienės skaitoma kreipimąsi – atsišaukimą, skirtą Tarptautinei vaikų knygos dienai, apžiūrėjo plakatą ir susitiko su rašytoju, Akmenės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Dariumi Rekiu. Kartu su rašytoju renginio dalyviai kūrė pasakojimą-istoriją, kalbėjo apie kūrybą, knygų rašymą ir leidybą, pateikė rašytojui įvairiausių klausimų. Rašytojas Darius Rekis perskaitė vieną savo naujausių kūrinių apie piratus.

Renginys baigėsi rašytojo Dariaus Rekio žodžiais apie įdomybes, apie tai, kad būtume draugiški, padėtume bėdoje, palinkėjome vieni kitiems skaityti kuo daugiau vaikiškų knygų.

Aurelija Gerulskienė

Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus

vaikų erdvės bibliotekininkė

Kristinos Urniežienės nuotraukose (iš kairės):

Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos Garbės narė, Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė, Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyriaus „Buratinas“ mokytoja Živilė Garbaliauskienė, Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyriaus „Buratinas“ vedėja Irena Girdvainienė, Akmenės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas, literatas, rašytojas, Socialinių mokslų daktaras Darius Rekis, Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vaikų erdvės bibliotekininkė Aurelija Gerulskienė ir Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyriaus „Buratinas“ neformaliojo švietimo būrelio „Dainorėliai“ dalyviai; susitikimo dalyviai


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/skaitome-vaikiska-knyga/4180


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN