Demaskuoti paspirtukų vagį pareigūnams padėjo vaizdo kameros

News: Law , 2021-11-15 16:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Spalio pradžioje dviejų paspirtukų netekęs Joniškio gyventojas buvo maloniai nustebintas, kai praėjus vos keletai dienų nuo vagystės, Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai jam pranešė, kad paspirtukai surasti, ir juos grąžino savininkui.

Miesto aikštės daugiabutyje gyvenantis joniškietis vagystę pastebėjo spalio 3-iosios rytą. Pamatęs, kad išlaužta laiptinės rūsio durų spyna, nuėjo patikrinti savo sandėliuko ir neberado čia laikomų dviejų elektrinių paspirtukų, kurių bendra vertė siekė beveik 1000 eurų.
Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl vagystės, Joniškio pareigūnai atkreipė dėmesį, kad šalia gyvenamojo namo, iš kurio buvo padaryta vagystė, yra vaistinė, turinti vaizdo stebėjimo kamerą, į kurios stebėjimo perimetrą patenka šalia gyvenamojo namo esanti teritorija. Peržiūrėję vaizdo įrašus, pareigūnai įžiūrėjo naktį prie namo privažiavusio automobilio siluetą, iš kurio galima buvo tik nuspėti transporto priemonės markę. Kantriai analizuojant ir kitų ant Joniškio pastatų įrengtų kamerų vaizdus, tyrėjams pavyko nustatyti vagyste įtariamo asmens automobilio valstybinį numerį. Atrodė, nustatyti savininką problemų nebėra – duomenų bazė turėtų išduoti, kam priklauso automobilis. Tačiau jiems teko nusivilti, kai sužinojo, kad nusikaltimo įvykdymo dieną vyras dar nebuvo šios transporto priemonės savininkas, ją įsigijo vėliau. Tyrėjai visgi nustatė, kam automobilis priklausė prieš tai, nors automobilių registre to nesimatė, kadangi ankstesnis jo savininkas automobilio nebuvo įregistravęs, o po nusikaltimo padarymo automobilį pardavė, sudarydamas pirkimo-pardavimo sutartį. Paaiškėjo, kad tai - 19-metis vaikinas, anksčiau gyvenęs Joniškio rajone, o pastaruoju metu Šiauliuose, ir jau ne kartą nusipelnęs teisėsaugos dėmesio. Jo pavardė figūruoja dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl fizinio skausmo sukėlimo ir dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl Šiauliuose įvykdytų vagysčių. Paspirtukų vagystė – tai jau trečia vaikino vagystė šiais metais.

Pavogtų paspirtukų pareigūnai pas jį nerado, nes jie buvo jau parduoti. Patrauklia kaina paspirtukus įsigijusius pirkėjus labai nuvylė policijos pareigūnų vizitas – teko su pirkiniu atsisveikinti, nes paspirtukai buvo grąžinti teisėtam šeimininkui.

Įtariamasis vagystę iš Radviliškyje, Mieto aikštėje, esančio daugiabučio įvykdė neatsitiktinai. Paaiškėjo, kad vasarą su darbininkų brigada šiaulietis čia dirbo – remontavo namo laiptines. Va, tada ir spėjo nužiūrėti, kad vienos laiptinės gyventojai po pasivažinėjimo paspirtukus padeda rūsio sandėliuke.

Įtariamajam pareikštas įtarimas dėl vagystės, jam paskirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN