STEAM atviros prieigos centrų tinklo Lietuvoje atidarymas

News: Education , 2021-10-28 17:04
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Trečiadienį, spalio 27 dieną, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro laboratorijoje švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, savivaldybių, kuriose steigiami STEAM centrai, atstovai paskelbė oficialų STEAM atviros prieigos centrų (gamtos mokslų, technologijų, inžinerinio, menų ir matematinio ugdymo) startą Lietuvoje. Šiandien ryte visi centrai susijungė teletiltu, o visą dieną vyksta atidarymo veiklos, kuriose dalyvauja mokiniai ir mokytojai. Į atidarymo renginį jungėsi visi 10 centrų, kurie pradėjo ar dar tik po kurio laiko pradės savo veiklą: 7 regioniniai centrai - Alytuje, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje ir 3 metodiniai centrai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

Originalų ir visus pradžiuginusį Telšių sveikinimą kviečiame žiūrėti paspaudus Youtube nuorodą ir joje pasirinkus laiką: -2:46:38:

Telšių švietimo centro Telšių regioninis gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų atviros prieigos centras (STEAM) įkurtas Savivaldybei kaip partneriui dalyvaujant Nacionalinės švietimo agentūros įgyvendinamame Europos Sąjungos paramos projekte „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis“. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos projektinėmis ir savivaldybės biudžeto lėšomis.

Laboratorijose mokiniai galės atlikti įvairius tiriamuosius darbus – ir numatytus bendrosiose ugdymo programose, ir susijusius su regiono specifika ir prioritetais. Čia jie galės rengti savo brandos darbus, vyks konkursai, olimpiados, susitikimai su mokslininkais, verslininkais, įvairių profesijų žmonėmis. Centruose taip pat stažuosis mokytojai.

Laboratorijų priemonės ir įranga suprojektuota pagal Nacionalinės švietimo agentūros parengtą metodiką. Patalpų remonto darbams skirta 40,00 tūkst. Eur. Savivaldybė patalpų remontui skyrė 106,2 tūkst. Eur savivaldybės biudžeto lėšų. Taip pat savivaldybė skyrė 59 tūkst. Eur baldams, patalpoms ir priemonėms drausti, ryšiams bei kitiems įsikūrimo darbams.

Telšių regioninio STEAM atviros prieigos centre nuo šių metų rudens pradėjo dirbti suburta profesionalių darbuotojų komanda, o šiuo metu čia vyksta bandomieji darbai, baigiama montuoti visa įrangą, priemonės. Centras tikisi, jog visi darbai bus baigti ir veikla bus pradėta vykdyti iki naujų metų.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, jog būtent Telšiuose duris atveria šis centras, kuriame savo gabumus galės realizuoti geriausi rajono talentai. Net neabejoju, jog tai geriausia investicija į stiprią, išsilavinusią ir konkurencingą rajono ateitį - augančią mūsų kartą!“, - centrų tinklo atidarymo metu kalbėjo Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Steam-atviros-prieigos-centru-tinklo-lietuvoje-atidarymas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN