Susitikta su Telšių vyskupu (AKmenės r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Surengtas tradicinis Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus susitikimas su savivaldos vadovais. Telšių vyskupijos teritorija pagal civilinį administracinį paskirstymą siejasi su penkiolikos savivaldybių administracinėmis teritorijomis. Merus į susitikimą su vyskupu atlydėjo tų vietovių dekanai arba klebonai. Akmenės rajonui susitikime atstovavo Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas ir Akmenės dekanato dekanas kunigas Olijandas Jurevičius.

Vyskupo teigimu, konkrečioje teritorijoje gyvenantys žmonės yra ne tik valstybės piliečiai, bet ir parapijiečiai, todėl gerai emocinei savijautai užtikrinti svarbu, kad Bažnyčia ir valstybinės institucijos ne tik gerai sutartų, bet ir bendradarbiautų. Tad susitikimo dalyviai pasidalijo bendradarbiavimo patirtimi savivaldybėse ir galimybėmis per religinių bendruomenių rėmimo programą padėti Bažnyčiai telkti tikinčiuosius religinei, kultūrinei bei karitatyvinei veiklai. Kilo diskusija dėl dvasininkų dalyvavimo politiniame gyvenime, dirbtinio intelekto etinių aspektų bei kitais klausimais.

Vyskupas A. Jurevičius padėkojo merams už pagalbą palaikant šeimos instituciją bei kitas prigimtines vertybes ir pakvietė planuoti piligrimystę į Romą Jubiliejiniais 2025-aisiais metais.

Po pietų svečiai turėjo galimybę aplankyti Vasario 16-ios Akto signataro vyskupo Justino Staugaičio rūpesčiu pastatytą Telšių vyskupijos kuriją ir susipažinti su ekspozicija.

Parengta pagal Telšių vyskupijos informaciją

šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/susitikta-su-telsiu-vyskupu/6747


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN