Vasario 16-oji – Mažeikių rajone

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, vasario 16 d., Mažeikių rajone nuvilnijo gausybė renginių, skirtų Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Kultūros centrai, bendruomenės rengė koncertus, viktorinas, žygius, parodas, minėjimus ir kt.

Prie Tulnikių tvenkinio vyko tradicinis Vasario 16-ajai skirtas renginys „Aš – tavo gimtinė, vardu Lietuva“. Jis prasidėjo šventine eisena su vėliavomis ir dainomis iš buvusios ETG gyvenvietės Tulnikių tvenkinio link.

Visus susirinkusiuosius sveikino ir gražios šventės linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) vicemeras Eimantas Salatka ir direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pocius. Padėkota gyventojams, prisidėjusiems prie renginio organizavimo, pasveikinti gimusieji šią dieną.

Mažeikių rajono ir žvejų draugija iš pat ryto surengė varžybas, į kurias kvietė mėgstančius žvejoti. Šventės dalyviai galėjo varžytis įvairiose sporto rungtyse, drąsiausieji – akcijoje „Šok į eketę už Lietuvą“. Vaikams organizuotos įvairios pramogos. Bendruomenės kvietė ragauti jų paruoštus patiekalus. Koncertą dovanojo atlikėjai Steponas Januška ir Tomas Bagdonavičius.

Židikų kultūros centre pristatyta vaikų piešinių paroda, koncertavo vietos saviveiklininkai. Sedos kultūros centre taip pat vyko šventinis koncertas. Žemalės kultūros namuose surengtas duetų vakaras „Su meile Lietuvai“, Viekšnių kultūros centre – viktorina „Mano kraštas“.

Išvakarėse rajone taip pat netrūko renginių: Laižuvos kultūros centre – viktorina „Aš tikrai myliu Lietuvą“, Tirkšlių kultūros centre – protmūšis, Pikeliuose – šventinis minėjimas, po kurio visi pakviesti į žygį šiaurietiškosiomis lazdomis aplankant svarbiausias miestelio istorines vietas ir Lietuvos–Latvijos pasienio zoną.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/vasario-16-oji-ma%C5%BEeiki%C5%B3-rajone/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN