Telšiai – „Sėkmingiausia 2023 metų turizmo traukos vietovė"

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje" organizavo konkursą „Turizmo sėkmingiausieji 2023". Skubame pasidalinti žinia: daugiausiai komisijos ir Lietuvos žmonių balsų nominacijoje „Sėkmingiausia 2023 metų turizmo traukos vietovė" surinko Telšiai!

Šiandien Vilniuje vykstančioje tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje ADVENTUR 2024 atsiimdamas apdovanojimą Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus sakė, jog jam visada yra gera būti ten, kur tariamas Telšių vardas.

Anot mero, už šį įvertinimą pirmiausia reikia dėkoti visai Telšių turizmo bendruomenei – be jų darbo, pastangų ir meilės tam, ką daro, šio apdovanojimo nebūtų buvę. Rajono vadovo teigimu, turistams Telšiai pristatomi per istoriją ir meną, skonius, naujus atradimus, architektūrą, pramogas, žemaitišką kalbą ir raštą. Tai ir lemia kiekvienais metais didėjančius turistų srautus, augantį užsakomų ekskursijų skaičių ir garsiai, visoje Lietuvoje, girdimą Žemaitijos sostinės vardą.

„Ir man didelė garbė, kad šioje sėkmingiausios turizmo traukos vietovės nominacijoje buvo pastebėtos net 3 sostinės: tai mūsų Lietuvos sostinė Vilnius, 2023 m. kultūros sostinė Tauragė, na ir, žinoma, mes Žemaitijos sostinė – Telšiai, – „Litexpo“ parodų ir kongresų rūmuose vykstančioje parodoje kalbėjo T. Katkus. – Nors negalime pasigirti tokiu biudžetu kaip Vilniaus ar kitų didžiųjų miestų, tačiau tikrai galime didžiuotis darbščiais, kupinais įvairių idėjų ir svarbiausia nebijančiais jas įgyvendinti Telšių rajono žmonėmis. Džiaugiuosi, kad šiandien šių žmonių pastangos tapo įvertintos.“

Žemaitijos sostinėje 2023 m. sausio-rugsėjo mėnesiais su nakvyne viešėjo 27 proc. daugiau miesto svečių nei pernai. Žemaitijos turizmo informacijos centro slenkstį peržengė net 50 tūkst. turistų, jiems suorganizuota daugiau nei 500 ekskursijų, tai yra, beveik trečdaliu daugiau nei 2022 m.

Turistus traukė vis gražėjantis Telšių senamiestis su naujais mažosios architektūros elementais, nuolat eksponatais pasipildantis meškų muziejus, naujos dviračių trasos, šiemet duris atvėrusi nauja muziejinė erdvė istorinėje žydų aukštojoje mokykloje Telšių ješiva.

Žemaitijos turizmo informacijos centras itin aktyviai skleidė žinią apie Telšius: pirmą kartą organizavo „Turizmo naktį“, surengė pirmąjį Lietuvoje sūrio gaudymo čempionatą, sukūrė DELFI TV eteryje laidų ciklą „Kelionės tikslas – Žemaitija“, radijo laidas „Keliauk Žemaitijoje“, „Žemaičių egzaminą“, 2023 m. inicijavo nuolaidų kortelę turistams „T-KUORTELĖ“.

Kartu su meru atsiimti apdovanojimo atvykęs Žemaitijos turizmo informacijos centro direktorius Egidijus Vaškelevičius pabrėžė, jog turizmas – tai ypatinga sritis, kurioje daug lemia ne tik žinios, patirtis ar išsilavinimas, bet ir meilė, užsidegimas savo darbui. „O svarbiausias sėkmės prieskonis – tai bendruomeniškas požiūris į šioje srityje dirbančius kolegas. Tik bendradarbiaudami ir dirbdami viena kryptimi – klestinčio ir inovatyvaus Lietuvos turizmo link, turėsime teigiamus rezultatus, – kalbėjo direktorius.

E. Vaškelevičius dėkojo Žemaitijos informacijos centro komandai, rajono vadovams, verslininkams, gidams bei visiems, kurie prisidėjo šiam apdovanojimui rasti kelią į Telšius.


šaltinis: https://telsiai.lt/naujienos/telsiai-sekmingiausia-2023-metu-turizmo-traukos-vietove


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN