Diskutuota dėl diskgolfo aikštelės

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Draugėn suėję būrys Savivaldybės vadovų, Tarybos narių, Administracijos specialistų, Mažeikių miškų urėdijos ir Seimo atstovų gvildeno klausimą dėl Akmenės bendruomenės norimo įgyvendinti projekto. Ši bendruomenė sumanė prie Akmenės gamtos ir kultūros parko įrengti diskgolfo žaidimo erdvę, kuri išsidėstytų keliems skirtingiems savininkams priklausančiuose žemės sklypuose. Dėl to iškilo nesklandumų, jų jau kuris laikas nepavyksta pašalinti – urėdija ir Savivaldybė negali pasirašyti sutarčių, nes nusižengtų įstatymams ir teisės aktams. Konsultacijos su įvairiomis instancijomis ir susirašinėjimai skirtingais lygiais vyksta apie metus laiko. Akmenės bendruomenė nesutinka diskgolfo aikštelę įrengti kitoje vietoje.

Ir šis išplėstinis pasitarimas nepastūmėjo problemos iš mirties taško, nors visi – ir Savivaldybė, ir Akmenės bendruomenė, ir Mažeikių miškų urėdija - nori, kad diskogolfo aikštelė būtų įrengta. Galiausiai susitarta, kad dar bus pabandyta bent savaitę dėti pastangų: Seimo narys Andrius Vyšniauskas inicijuos teisės aktų pakeitimus, kreipsis dėl galimybės įgyvendinti projektui keliamus reikalavimus, susijusius su valstybinio miško ir valstybinės žemės naudojimu. Savivaldybės administracija jau kelintą kartą ieškos būdų reikiamiems susitarimams suderinti. Pasak Savivaldybės mero Vitalijaus Mitrofanovo, kai yra noras – ieškom galimybių... O noras tikrai yra.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/diskutuota-del-diskgolfo-aiksteles/6565


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN