Socialinė valgykla sulaukia vis daugiau susidomėjimo (Tauragė)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Gruodžio 18 d. veiklą pradėjusi vykdyti socialinė valgykla – pagal Socialinės atskirties ir skurdo mažinimo programą finansuojamas projektas – susilaukia vis daugiau susidomėjimo. Šiuo metu karštus pietus, kurie tiekiami kiekvieną darbo dieną miesto centre įsikūrusioje valgykloje nuo 11 iki 13 val., gauna virš 60 asmenų ir poreikis tik didėja. Dauguma asmenų valgykloje nevalgo, maistą nešasi į namus daugkartinio naudojimo indeliuose. Pasak paslaugų gavėjų, maisto pakanka keliems kartams pavalgyti.

Socialinės valgyklos poreikis atsirado padidėjus besikreipiančiųjų asmenų skaičiui su prašymais skirti papildomo maisto davinių bei pastebėjus, kad yra asmenų grupė, kurių pajamos tikrai mažos ir parama karštu maistu būtų tikslingiausia pagalba nepriteklių išgyvenantiems asmenims. Prašymų sulaukiama iš mieste gyvenančių asmenų, Nakvynės bei Pusiaukelės namų gyventojų.

Socialinės valgyklos projektas finansuojamas pagal Socialinės atskirties ir skurdo mažinimo programą. Tauragės savivaldybė apmoka patalpų nuomos mokestį, komunalinius mokesčius ir tarą maistui išsinešti. Visa kitą – darbuotojų darbo užmokestį, maisto produktų įsigijimą, bei kokybišką maisto paruošimą ir pateikimą organizuoja „Maisto bankas“.

„Tauragės rajono savivaldybė labai skatina nevisuomeninių organizacijų veiklas. Puikus pavyzdys – „Draugų kiemelis“, kur maistą gamina savanoriai kartu su neįgaliaisiais, o karštus pietus gali pavalgyti visi Tauragės rajono gyventojai ir svečiai. Jau yra paskelbtas Socialinės atskirties ir skurdo mažinimo programos paraiškų priėmimas 2024 metams, tikimės, kad „Maisto bankas“ teiks paraišką ir Socialinės valgyklos projektas bus tęstinis“, – apie socialinių miesto problemų sprendimą bei skurdo mažinimo priemones sako administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė.

Prašymai priimami pagal patvirtintą tvarkos aprašą, pagal kurį paramos gali kreiptis tiek Tauragės rajono gyventojai deklaravę gyvenamąją vietą Tauragėje, tiek asmenys faktiškai gyvenantys Tauragės r. savivaldybėje, kurių pajamos neviršija 1,5 VRP (264 Eurų per mėnesį).

Dėl maitinimo paslaugų skyrimo asmenys turi kreiptis ir pateikti prašymus į Tauragės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių (Respublikos g. 2, Tauragė, 116 kab., informacija teikiama tel. +370 674 78268).


šaltinis: https://taurage.lt/socialine-valgykla-sulaukia-vis-daugiau-susidomejimo/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN