Naujajame centre – daugiau galimybių moksleiviams tobulėti (Mažeikiai)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Telšių regiono savivaldybių – Telšių, Mažeikių, Plungės ir Rietavo – vadovai, kiti kviestieji svečiai dalyvavo oficialiame Telšių STEAM centro atidaryme.

Telšių regioniniame gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų atviros prieigos centre vyks formaliojo ugdymo veiklų užsiėmimai. Įrengtos dvi standartizuotos laboratorijos – gamtamokslinė ir mechatronikos / IT (inžinerijos, robotiokos), taip pat įrengta papildoma erdvė – FabLab (skaitmeninė gamyba).

Telšių, Mažeikių, Plungės ir Rietavo savivaldybių ugdymo įstaigų mokiniai šiame centre galės gilinti gamtos ir tiksliųjų mokslų žinias, atlikti tyrimus, vykdyti eksperimentus pagal formaliojo ir neformaliojo ugdymo programas, mokinių ugdymo karjerai veiklą, tobulinti mokytojų kvalifikaciją ir kt.

STEAM centras – Telšių švietimo centro padalinys, pradėtas kurti 2018-aisiais.

Mažeikiuose išmaniosios gamtamokslinės laboratorijos įrengtos Merkelio Račkausko ir Gabijos gimnazijose. Pastarojoje įrengta ir atvira žalioji erdvė.

Kas yra STEAM?

Pats paprasčiausias paaiškinimas, kad STEAM – tai iš anglų kalbos kilęs akronimas, kuriame užšifruotos keturios disciplinos: angl. Science – mokslas, Technology – technologijos, Engineering – inžinerija, Arts – menai ir kūryba ir Math – matematika. STEAM edukacijos esmė yra ne atskiros disciplinos, o edukacijos filosofijos rūšis, kai tuo pačiu metu suteikiama galimybė mokytis gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų ir kūrybos, bei matematikos.

Rugilės Kumžaitės nuotraukos

Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/naujajame-centre-daugiau-galimybi%C5%B3-moksleiviams-tobul%C4%97ti/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN