Akmenės rajono draugystė įtvirtinta dokumentais

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Naujosios Akmenės miesto šventėje dalyvavo 7 oficialios užsienio delegacijos: iš Lenkijos Respublikos Konino, Vokietijos Federacinės Respublikos Bocholto, Sakartvelo Rustavi, Ukrainos Skhidnytsios miestų, Estijos Respublikos Viru - Nigula, Latvijos Respublikos Duobelės krašto ir Aucės vietinės savivaldybių.

Akmenės rajono savivaldybės tarybos posėdžių salėje iškilmingai pasirašytos dvi sutartys. Sutartį dėl partneriško bendradarbiavimo tarp Lietuvos Respublikos Akmenės rajono savivaldybės ir Sakartvelo Rustavi miesto savivaldybės pasirašė meras Vitalijus Mitrofanovas ir mero pavaduotojas Gocha Loria. Ketinimų protokolą dėl partneriško bendradarbiavimo tarp Lietuvos Respublikos Akmenės rajono ir Estijos Respublikos Viru-Nigula savivaldybių pasirašė meras V.Mitrofanovas ir valdytojas Einar Vallbaum.

Oficialūs ryšiai tarp Akmenės rajono savivaldybės ir Rustavi miesto užmegzti 2013-aisiais. Dar vienerius metus jie stiprinti, siekiant konkretaus tikslo – pasirašyti dokumentą dėl tarpusavio bendradarbiavimo. 2015 metų birželio 5 d. Naujojoje Akmenėje pasirašytas „Ketinimų protokolas dėl partneriško bendradarbiavimo tarp Lietuvos Respublikos Akmenės rajono savivaldybės ir Sakartvelo Rustavi miesto savivaldybės“. Tuomet Akmenės rajono 65-mečio ir „Akmenės smuikelio“ šventiniuose renginiuose pirmąsyk dalyvavo Rustavi miesto oficiali delegacija ir tautinis daugiabalsio dainavimo ansamblis „Me Rustveli“. Į Rustavi pirmąkart pakviesta trijų asmenų Savivaldybės oficiali delegacija, ji dalyvavo 15-oje Rustavi miesto šventėje. Tai - tradicinė miesto šventė, išsiskirianti gausiais kultūriniais ir sporto renginiais.

2016 metais keičiamasi Akmenės rajono ir Rustavi miesto savivaldybių oficialiomis delegacijomis. Rustavi savivaldybė pradeda daugiau dėmesio skirti galimiems verslo santykiams, tikintis jų bendradarbiavimo ateityje, norėdama keistis patirtimi apie verslo ir vietos valdžios bendradarbiavimą. 2017 – 2018 metais surengti abipusiai oficialūs vizitai, šiemet akmeniškiai gavo kvietimą Rustavi aplankyti rugsėjo 21 – 22 dienomis.

Akmeniškių ir Viru-Nigulos atstovų bičiulystė plėtojama itin sparčiai. Pernai Akmenės rajono ir Estijos Viru-Nigula savivaldybės pradėjo oficialiai susirašinėti, gruodžio mėnesį oficiali estų delegacija atvyko į svečius. Viru-Nigula delegatams aprodyta Savivaldybė, Ventos regioninio parko Lankytojų centras, Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, suorganizuoti susitikimai AB „Akmenės cemente“, Akmenės gimnazijoje.

Šiemet liepą keturių asmenų oficiali delegacija ir „Alsos“ šokėjų kolektyvas, papildytas jaunuomene (vadovė Birutė Viktoravičiūtė), pabuvojo XXI Jūros ir šeimos šventėje, tradiciškai rengiamoje Viru-Nigulos savivaldybės Kundos mieste. O į Naujosios Akmenės 70-mečio šventę koncertuoti atvyko Viru-Nigulos keturiolikos moterų šokių grupė „Kõkutajad“.

Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/draugyste-itvirtinta-dokumentais/734


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN