Akmenės rajone įvyko tradicinė Kruopių seniūnijos vasaros šventė

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Nepakartojamai gražų paskutinį liepos sekmadienį Kruopių miestelyje įvyko tradicinė vasaros šventė, vietos gyventojų dar vadinama Oninėmis.

Ankstyvą rytmetį Kruopių parko tinklinio aikštelėje atkakliai varžėsi tinklininkų komandos. Kruopių bažnyčia sukvietė gausų būrį tikinčiųjų į Šv. Onos titulinius atlaidus, kurių dalyviams Kruopių bibliotekos skaitovių būrelis „Kruopelė“ dovanojo literatūrinę kompoziciją.

Šventės oficialią dalį atidarė Kruopių kultūros namų vaikų ir jaunimo šokių kolektyvo pasirodymas ir garbingas vėliavų pakėlimas. Renginyje dalyvavo Seimo narys Valius Ąžuolas, Savivaldybės mero pavaduotojas Tomas Martinaitis, Tarybos nariai.

Renginio metu linksmus muzikinius kūrinius žiūrovams ir Onutėms atliko kapela „UnteS“. Šiais metais buvo galima pasidžiaugti varduvininkių gausa – simbolinėmis dovanėlės įteiktos net 11 vietinių ir iš svetur į šventę atvykusių Onų.

Tradiciškai į Kruopių seniūnijos ,,Aukso raidės“ knygą įrašytas svarbiais darbais ir poelgiais nusipelnęs žmogus. Šiemet nominante tapo tikrų tikriausia Kruopių miestelio darbštuolė – Genutė Aldona Apeikienė. Akmenės rajono savivaldybės gražiausiai tvarkomos aplinkos vardinėmis lentelėmis apdovanoti Kruopių kultūros namai, L. ir A. Šalavėjai, V. ir S. Lideikiai. Kruopių seniūnijos bendruomenių komisija taip pat išrinko 5 pavyzdingai tvarkomas namų aplinkas ir nugalėtojams įteikė laimės pasagėles.

Kruopių bendruomenės pirmininkė pasveikino garbingus jubiliejus švenčiančius bendruomenės narius. Seniūnė Rasa Statkuvienė nuoširdžiausius padėkos žodžius už visokeriopą pagalbą skyrė renginio rėmėjams, kuriems įteiktos dovanėlės su bitučių simbolika.

Ilgai, azartiškai ir triukšmingai šurmuliavo sportinės varžybos: šeimų varžytuvės, rankų lenkimas, svarmens kilnojimas, štangos spaudimas, galiūnų varžybos ir virvės traukimas. Varžybas tradiciškai organizavo visuomenininkai Giedrius Lalas ir Rita Raubickienė.

Nuotaikingą koncertą surengė merginų grupė „69 danguje“. Vaikus džiugino ir vėsino putų šou. Žiūrovai vaišinosi baikerių klubo „Road Bears“ pagamintu troškiniu. Šventę vainikavo Kruopių medžiotojų būrelio dovanotų fejerverkų „lietus“.

Dar ilgai renginio žiūrovai linksminosi ir nesiskirstė namo, nes gegužinėje grojo ilgamečiai šventės dalyviai – Akmenės ir aplinkinių rajonų muzikantai.

Šventė nuvilnijo, bet šventės aidai dar ilgai skambės mūsų širdyse...

Teksto autorė Kruopių seniūnė Rasa Statkuvienė

Nuotraukų autorė Kruopių bendruomenės pirmininkė Meilutė Kaminskienė


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/tradicine-kruopiu-seniunijos-vasaros-svente/688


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN