Kuršėnų mokinės darbas vainikuotas premija

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Ką tik baigėsi respublikinis kuriančio jaunimo (organizatorių nurodytas dalyvių amžius – iki 23 metų) kūrybinių darbų konkursas „Sapnuojančio medžio pavėsy“, skirtas poeto Vytauto Mačernio 98– osioms g. metinėms paminėti. Dvi Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos mokinės – Emilija Čepaitė ir Danutė Pleskūnaitė– panoro dalyvauti konkurse, todėl vertinimo komisijai pateikė kūrybinius darbus. Suprasdamos, kad gyvena dūžtančių vertybių pasaulyje, mokinės nenutolo nuo siūlytos temos, o ją gražiai išplėtojo ir prasmingai atskleidė savo darbuose. Konkurso dalyvių darbus skaitė, analizavo poetė ir prozininkė, kelių knygų autorė Aldona Ruseckaitė, Maironio literatūros muziejaus direktorė Deimantė Cibulskienė, Šarnelės kaimo, kuriame gimė ir augo Vytautas Mačernis, bendruomenės valdybos pirmininkė Alma Jonikienė, lietuvių k. ir literatūros mokytojai– komisijos nariai. Konkurso organizatoriai apdovanojo abi mūsų gimnazijos mokines. Joms įteikti padėkos raštai, V. Mačernio poezijos knygos, o Danutei Pleskūnaitei – respublikinio kūrybinio konkurso antros vietos laimėtojai – ir 100 eurų piniginis prizas. Pirmoji vieta skirta 21 metų studentei iš LMSU E. Arošiūtei. Pinigus premijai skyrė V. Joniko labdaros fondas.

Konkurso dalyviai iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos, Vilkaviškio r. Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos, Vilniaus Antakalnio gimnazijos, Radviliškio, Alytaus ir kt. Lietuvos mokyklų ne tik dalyvavo šventėje, klausėsi vertinimo komisijos pirmininkės Deimantės Cibulskienės patarimų, kaip reikėtų tobulėti ir tobulinti savo darbus, bet ir nusilenkė poetui Vytautui Mačerniui Šarnelėje prie jo kapo.

Raimonda Rumbinaitė,
lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja


šaltinis: https://kursenai.lt/2019/06/10/mokines-darbas-vainikuotas-premija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN