Akmenės rajono savivaldybė - ir švietime pažangi

Naujienos: Savivalda , 2020-05-08 21:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Šiemet žurnalo „Reitingai“ skelbiamuose savivaldybių mokyklų ir mokinių pasiekimų vertinimuose Akmenės rajono savivaldybė tarp 42 vidutinių savivaldybių reitinguojama dvidešimtoje pozicijoje. Galime pasidžiaugti, jog rajono gimnazijos tarp 356 mokinių nesirenkančių Lietuvos gimnazijų vertinamos pirmame 200-tuke.

Geriausiai šiame reitinge įvertinta Naujosios Akmenės Ramučių gimnazija, kuri nuo 2014 m. nuosekliai reitinguose kyla ir šiemet užėmė 26 poziciją. Antra - Ventos gimnazija su 142 reitingų vieta, trečia - Akmenės gimnazija, užėmusi 179 vietą ir Papilės Simono Daukanto gimnazija su 199 vieta.

Tarp Lietuvos pagrindinių mokyklų, kuriose mokosi mažiau nei 9 dešimtokai, Kruopių pagrindinė mokykla reitinguota geriausiai, tiesa, pernai ji šiame reitinge užėmė 87 vietą. Pagal mokinių pasiekimus vertinamose progimnazijose Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazija, vertinant ketvirtokų pasiekimus, iš 157 Lietuvos progimnazijų įvertinta 90-91 pozicijoje (pernai buvo 104), o pagal šeštokų - iš 96 vertintų mokyklų 36, kur mokyklos prasčiausias rodiklis mokinių rašymo vertinimo lygmenyje (neigiamai įvertinta 15,1 proc.).

Bendras Akmenės rajono savivaldybės švietimo kontekstas (mokinių skaičiaus pokytis, bedarbių dalis, vidutinis darbo užmokestis ir nemokamai maitinamų mokinių dalis) yra neutralus, t. y. nei teigiamas, nei neigiamas, o mokinių rezultatai (valstybinių brandos egzaminų rodiklis, bent pagrindinį PUPP (pagrindinių ugdymo pasiekimų patikrinimas) pasiekimų lygį pasiekusių mokinių dalis, dalykų olimpiadų ir konkursų prizininkų skaičius, mokinių, kurie mokykloje jaučiasi gerai ir pažangą padariusių mokinių dalis) žurnalo „Reitingai“ vertinami neigiamai (-2), todėl dar yra kur pasitempti.

Darius Rekis,

Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/akmenes-rajono-savivaldybe-ir-svietime-pazangi/1608


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN