Policijos pareigūnai įžeidimų netoleruos

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-04-24 08:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Populiaru yra tapę socialinėse erdvėse su kitais vartotojais dalintis informacija, gausu grupių sukurtų konkrečiai vairuotojams, įspėjant apie policijos pareigūnus ir jų vykdomas veiklas. Tačiau neretai pasitaiko, kad norint įspėti kitus vairuotojus, pateikiamas neadekvatus tekstas žeidžia ne tik policijos pareigūnus, atliekančius tiesioginę savo veiklą, bet ir visą policijos bendruomenę.
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai 2020 m. kovo 20 d. apie 14.05 val. pastebėjo įrašą Facebook grupėje ,,Pagalba vairuotojams Tauragėje“, kad pilietis, gim. 1979 m., patalpino įrašą „Tebestovi Svolaciai pinigu renkas“, kuris yra užgaulus, žeminantis ir menkinantis policijos pareigūnų reputaciją. Įvertinus visas aplinkybes buvo kreiptasi į Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmus, kad jie išnagrinėtų administracinę medžiagą dėl įžeidžiančio komentaro internetinėje erdvėje. Tačiau teisena buvo nutraukta nenustačius pažeidimo.
Ginant pareigūno garbę ir orumą, buvo kreiptasi į Klaipėdos apygardos teismą ir šiandien gautas nutarimas, kad visgi asmuo savo komentaru ne tik įžeidė policijos pareigūną atliekantį savo tiesiogines pareigas, bet kartu ir visą policijos bendruomenę. Priimtas neskundžiamas nutarimas, kad pilietis yra kaltas ir jam, vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 508 str., paskirta 115 eurų bauda.
Primename, kad socialinė erdvė nėra skirta įžeidinėti policijos pareigūnus ar kitus asmenis. Atminkite, kad socialiniai tinklapiai taip pat yra ir vieša erdvė, kurią mato visi žmonės ir už padarytus nusižengimus kitų asmenų atžvilgiu reikia atsakyti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus. Todėl prieš skelbdami informaciją, kuri gali turėti įtakos kitiems, pagalvokite apie galimas pasekmes sau.



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN