Meno mylėtojai kviečiami padėti kūrėjams ir sunkiau besiverčiančių šeimų vaikams

Naujienos: Verslas , 2020-04-14 17:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

COVID-19 pandemijos sūkuryje meno vaidmuo mūsų gyvenime tampa dar svarbesnis. Menas įkvepia mąstyti ir matyti už kasdienybės ribų, skatina mus veikti ne tik pagal įprastas pareigas ir atsakomybes. Jis gali veikti ir kaip priešnuodis visuotinės baimės ir sumaišties laikams, kaip varomoji jėga pasipriešinimui ar kitoks informacijos ir nuomonės transliuotojas.

Tai suprasdama ir siekdama sušvelninti gilėjančios krizės pasekmės, „Galerija Vartai“ vienijasi su menininkais ir tiki – padėdami vieni kitiems, galime padėti ir tiems, kuriems pagalba dabar reikalinga kaip niekada anksčiau. Meno mylėtojai kviečiami įsigyti patikusį meno kūrinį su išskirtine nuolaida, o 5 proc. nuo kiekvieno pardavimo galerija skirs SOS vaikų kaimai nevyriausybinei organizacijai.

„Ne kartą esame inicijavę edukacinius renginius moksleiviams, tarp kurių buvo ir vaikų namuose augantys vaikai bei jaunimas. Kiekvieną kartą su nuostaba stebime, koks dar nepaveiktas stereotipų yra vaikų mąstymas: jie kūrybingi, įžvalgūs ir žingeidūs. Atkreipėme dėmesį, kad vaikai, kuriems nebuvo lemta augti darniose šeimose, išsiskiria dėkingumu ir įsitraukimu į kiekvieną siūlomą veiklą. Na, o SOS Vaikų kaimai veiklą stebime jau ne vienerius metus ir matydami, kad mūsų vertybės sutampa nusprendėme bent maža dalimi prisidėti prie jų gerovės šiuo įtemptu laikotarpiu“, – pasakoja „Galerija Vartai“ atstovė Laura Rutkutė.

L. Rutkutė tikina, kad kriziniais laikotarpiais labiau nei bet kada turėtume galvoti ne tik apie asmeninę gerovę, bet pastebėti ir tuos, kurie yra labiausiai pažeidžiami.

„Kiekvienas iš mūsų yra aplinkos, kurioje gyvename ir veikiame kūrėjai, tad negalime tikėtis, kad už teisingą ir tvarią aplinką atsakomybę prisiims kažkas kitas. Kad ir nedidelis indėlis, žvelgiant globaliai, bet pažvelgus iš kitos perspektyvos gali būtų lemiantis.“

Kūrinių atrinkimui prireikė nemažai laiko. Galerija džiaugėsi, kad menininkai noriai priėmė idėją ir sutiko bendradarbiauti.

„Siekėme, kad visuomenė susipažintų su kiekvieno menininko kūryba plačiau ir norimą meno kūrinį galėtų išsirinkti virtualioje erdvėje. Džiugu, kad sulaukėme abipusio supratimo, jog tokios globalinės krizės laikotarpiu stipriai sumažintos kūrinių kainos, anaiptol nesumažina kūrinių vertės. Gera, kad kartu su menininkais tokiu būdu galime prisidėti ir prie SOS vaikų kaimų globojamų vaikų gerovės“, – sako Laura Rutkutė.


Indrė Čepulytė
SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN