Telšiuose pareigūnai ėmėsi tikrinti nesąžiningus prekeivius

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-04-14 15:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnai atliko patikrinimą dėl prekybos apsaugos nuo koronaviruso priemonėmis, kurios šiuo metu rinkoje turi itin didelę paklausą. Siekiant nustatyti ir užkardyti galimus asmenų, siekiančių pasinaudoti esama padėtimi, vykdomus spekuliacinius atvejus, socialiniuose tinkluose bei internetiniuose skelbimų portaluose buvo peržiūrėti patalpinti skelbimai. Pasirinktame „Skelbiu.lt“ portale rastas patalpintas skelbimas, kuriame įkelta daugkartinių veido kaukių nuotrauka bei prekės aprašymas: „Apsauginės veido kaukės, vieneto kaina 3 eurai, miestas Telšiai“.

Balandžio 8 d. pareigūnams paskambinus skelbime nurodytu telefono numeriu, atsiliepė asmuo, kuris paaiškino, kad daugkartines veido kaukes parduoda po 1,80 eurą. Pagal šią informaciją pareigūnai atliko kontrolinį pirkimą. Su pardavėju buvo susitarta susitikti Telšių mieste, stoties prieigose, dėl 5 kaukių pirkimo, kurių bendra kaina 9 eurai. Atvykęs asmuo pardavė ir kontrolinį pirkimą atlikusiems pareigūnams perdavė daugkartines veido kaukes.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad asmuo vykdo smulkią prekybą daugkartinėmis kaukėmis be verslo liudijimo, apie tai nustatyta tvarka neinformavęs Valstybinės mokesčių inspekcijos. Asmeniui surašytas ANK protokolas pagal ANK 127 str., dėl neteisėto vertimosi komercine veikla. Asmuo padaręs administracinį nusižengimą yra Telšių miesto gyventojas, kuris balandžio 3 d. jau buvo baustas už analogiškus veiksmus Plungės mieste.

Neteisėtas vertimasis komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla, kuriai reikalinga licencija, užtraukia baudą nuo 390 iki 1100 eurų, o toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą iki 2400 eurų.

http://telsiai.policija.lrv.lt/lt/naujienos/pareigunai-emesi-tikrinti-nesaziningus-prekeivius


Greta Frajerytė
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė
Žin. tel. 61213, tel. 8 700 61213


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN