Kovoje su COVID-19: „Nestlé Baltics“ skiria paramą labdaros ir medicinos organizacijomis

Naujienos: Verslas , 2020-04-14 12:21
El. pašto adresas: edita@adverum.lt

UAB „Nestlé Baltics“, reaguodama į visuotinę COVID-19 pandemiją, vienija jėgas su labdaros ir medicinos organizacijomis Baltijos šalyse, kad padėtų socialiai pažeidžiamoms asmenų grupėms. Bendrovė kartu su „Maisto banku“ Lietuvoje, „Toidupank“ Estijoje ir „Latvijas Samariešu apvienība“ Latvijoje išdalins apie 170 tūkst. maisto produktų, kurių vertė siekia 150 tūkst. eurų, asmenims, kuriems reikalinga pagalba. Paramos paketus suaugusiesiems sudarys maisto produktai, kavos ir konditerijos gaminiai.

„Viruso bangai neslūgstant, pastebėjome, kad tam tikroms socialinėms grupėms šiuo metu reikalinga išskirtinė pagalba. Dirbantys sveikatos priežiūroje, izoliuoti ar sergantys asmenys turi ribotas galimybes įsigyti maisto produktų, todėl imamės veiksmų, kad patenkintume jų poreikius“, – komentuoja „Nestlé Baltics“ generalinis direktorius João Nunes, papildydamas, kad bendrovės maisto paramos paketas pasieks vienišus, vyresnio amžiaus, karantinuotus asmenis, įskaitant tuos, kurie gyvena slaugos namuose ar gauna paramą iš organizacijų.

Reaguodama į augantį pagalbos poreikį medicinos sektoriui, bendrovė papildomai skiria 50 tūkst. eurų paramą sveikatos priežiūros specialistams apsaugos priemonių įsigijimui trijose šalyse. Lietuvoje – 20 tūkst. eurų skiriama Medikų sąjūdžiui, Latvijoje – 15 tūkst. eurų skiriama Latvijos užkrečiamųjų ligų, hematologų ir ŽIV / AIDS specialistų asociacijai (LIHHASA), o likusius 15 tūkst. eurų bendrovė skiria Šeimos gydytojų asociacijai Estijoje.

Iš viso „Nestlé“ korporacija siūlo pagalbą 187 šalyse. Kompanija teikia paramą labdaroms, medicinos įstaigoms ir kitoms organizacijoms, kurioms tenka susidurti ir kovoti su virusu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN