„Nestlé Baltics“ imasi papildomų priemonių savo darbuotojų saugumui ir finansinės padėties stabilumui užtikrinti

Naujienos: Verslas , 2020-04-09 14:28
El. pašto adresas: gabrijela@adverum.lt

Norėdama sumažinti koronaviruso epidemijos poveikį profesiniam ir asmeniniam savo darbuotojų gyvenimui, „Nestlé Baltics“ ėmėsi papildomų priemonių Baltijos šalyse. Taip įmonė nori įvertinti ir palaikyti savo darbuotojus, kurie šiuo metu užima ypatingai svarbų vaidmenį užtikrindami pastovų maisto tiekimą Baltijos šalyse.

„Mūsų įmonėje žmonės yra svarbiausi. Todėl mūsų darbuotojų, verslo partnerių ir visų klientų saugumas bei sveikata šiuo metu yra mūsų prioritetas. Imdamiesi papildomų veiksmų norime padėkoti ir išreikšti savo palaikymą darbuotojams, kurie kasdien dirba su dideliu atsidavimu tam, kad užtikrintų pastovų maisto tiekimą Baltijos šalyse“, – komentuoja Natalija Piparienė, „Nestlé Baltics“ žmogiškųjų išteklių vadovė Baltijos šalims.

Visame pasaulyje „Nestlé“ palaiko visus gamyklų, sandėlių ir biuro darbuotojus, kurie šiuo laikotarpiu negali dirbti iš namų. Baltijos šalyse bendrovė savo darbuotojams kiekvieną dieną papildomai mokės 9 eurus (bruto) kaip kompensaciją už patirtus nepatogumus ir papildomas išlaidas, kurias jie patiria vykdami į darbo vietą. Tai reiškia, kad visi „Nestlé Baltics“ darbuotojai, kiekvieną dieną fiziškai dirbantys darbo vietoje, gaus beveik 200 eurų priedą (bruto) prie mėnesinio darbo užmokesčio. Šis priedas prie darbo užmokesčio įvedamas atgaline data nuo kovo 16 dienos.

Jei tektų laikinai sustabdyti dalies darbuotojų pareigas, įmonė įsipareigoja 12 savaičių ir toliau mokėti darbuotojams pilną atlyginimą. Jeigu kuriam nors darbuotojui būtų nustatytas COVID-19 virusas, bendrovė taip pat garantuoja mokėsianti jam pilną darbo užmokestį bei įsipareigoja kompensuoti papildomas medicinines išlaidas, kurių nedengia sveikatos draudimas. Tokiu atveju, jei darbuotojas privalės saviizoliuotis ir negalės dirbti iš namų, „Nestlé Baltics“ ir toliau mokės 80 proc. bazinio mėnesinio atlyginimo. Įmonė ragina visus savo darbuotojus dirbti iš namų ir linki būti sveikiems.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN