„Omniva LT“ pradeda visų savo paštomatų valymą Lietuvoje

Naujienos: Verslas , 2020-04-02 13:42
El. pašto adresas: dovile@adverum.lt

Šalyje pratęsus karantiną didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Omniva LT“ praneša pradedanti visų savo 300 paštomatų pilną papildomą valymą. Ši prevencinė priemonė šiandien pradėta Vilniuje ir toliau bus įvykdyta dar daugiau nei 80 miestų ir miesteliuose. Be Vilniaus, kitos artimiausios vietovės yra Pabradė, Švenčionėliai, Molėtai, Anykščiai, Utena, Visaginas, Dusetos ir Zarasai.

Pasak bendrovės, bus valomas ir dezinfekuojamas tiek paštomatų vidus, tiek išorė, siekiant stabdyti galimą COVID-19 plitimą. Jau anksčiau bendrovė skelbė vykdanti nuolatines prevencines priemones: darbuotojai įpareigoti laikytis ypatingos asmens higienos, dezinfekuojami kurjerių skaneriai, visi automobilių salonų paviršiai bei paštomatų ekranai, mokėjimų terminalai ir kiti paviršiai kiekvieną dieną. Taip pat, siekiant išvengti tiesioginio kontakto, kurjerinės piliečių siuntos buvo nukreiptos į paštomatus.

„Susiklosčiusi situacija kelia daug iššūkių visiems, tačiau visuomenės, mūsų klientų ir darbuotojų saugumas dabar yra pats svarbiausias. Imamės visų įmanomų prevencinių priemonių, – sako „Omniva LT“ operacijų departamento direktorė Giedrė Vaitekūnaitė. – Šio papildomo masinio valymo metu vieno paštomato, priklausomai nuo dydžio, valymas truks kelias valandas. Kol vyks valymo darbai, siuntų laukiantys žmonės bus iš anksto informuojami SMS žinute dėl vėlesnio siuntos atsiėmimo laiko.“

Bendrovė, reaguodama į išaugusias veiklos apimtis ir pakitusias sąlygas, kuriomis vykdoma veikla, jau priėmė 70 naujų darbuotojų, tiesiogiai dirbančių su siuntomis. Bendrovė tikina, jog darys viską, kad jie taptų ne laikinais darbuotojais karantino metu, o liktų ilgam laikotarpiui.

„Norėdami užtikrinti visų savo darbuotojų bei jų šeimos narių saugumą, pagal poreikį taip pat suteikiame atskirą apgyvendinimą tiems darbuotojams, kurių aplinkoje yra padidintos rizikos artimųjų, pavyzdžiui, medikų. Darbuotojams, kurie turi prižiūrėti vaikus ar jiems būtinas karantinas dėl susirgusios antros pusės, kompensuosime skirtumą tarp valstybės skiriamos nedarbingumo išmokos ir darbo užmokesčio. Kurjerių, sandėlio darbuotojų ir kitų specialistų viršvalandžiai ir papildomi darbai, kurie atsiranda dėl laikinai padidėjusios darbų apimties, apmokami papildomai“, – apie vykdomus įsipareigojimus darbuotojams pasakoja G. Vaitekūnaitė.

Nors užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, koronavirusas ilgai neišsilaiko ant aplinkos daiktų, tokių kaip laiškai ar siuntos, visuomenė raginama taip pat imtis papildomų atsargumo priemonių. Klientai skatinami už siuntas atsiskaityti iš anksto, el. parduotuvėje, o naudojantis paštomatu patariama mūvėti pirštines.

Praėjusiais metais bendrovė pastatė 150 naujų paštomatų didžiuosiuose Lietuvos miestuose bei regionuose ir savo valdomų paštomatų tinklą Lietuvoje išplėtė iki 300, iš kurių 298 yra įrengti lauke. Šiuo metu „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje ir per parą gali pristatyti 34 tūkst. siuntų visoje šalyje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN