Klaipėdos policija įspėja – per karantiną sukčiavimų elektroninėje erdvėje gali daugėti

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-04-01 16:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Per karantiną daugelis esame priversti būti namuose, todėl itin daug laiko praleidžiame elektroninėje erdvėje – dirbame nuotoliniu būdu, perkame įvairias prekes ir paslaugas, bendraujame socialiniuose tinkluose. Klaipėdos policijos pareigūnai primena, kad tokioje situacijoje būtina išlikti ypač budriems ir elgtis itin apdairiai ir saugiai – sukčiavimų elektroninėje erdvėje gali daugėti, o sukčių spendžiami spąstai gali atrodyti labai įtikinamai.

Į Klaipėdos miesto pareigūnus šią savaitę kreipėsi 1967 m. gimęs vyras, kuris pranešė, kad būdamas namuose mobiliuoju telefonu gavo SMS žinutę, kurios siuntėju nurodytas bankas, kuriame yra jo sąskaita. Nuspaudęs žinutėje atsiųstą nuorodą, vyras iškart gavo kitą „banko“ pranešimą - kad iš jo sąskaitos nuskaičiuoti 910 eurų. Tyrimą pradėję policijos pareigūnai sako, kad tai - gana dažnai pasitaikantis sukčiavimo elektroninėje erdvėje būdas. Gavus tokių, ar panašių SMS pranešimų, elektroninių laiškų, patariama nepasiduoti emocijoms - neskubėti spausti atsiųstų nuorodų. Bus daug patikimiau ir saugiau, jei prie banko svetainės prisijungsite jums įprastu būdu, o ne per atsiųstas nuorodas, nes vienas neatsargus mygtuko paspaudimas gali pridaryti labai daug žalos.

Policijos pareigūnai pataria labai kritiškai vertinti ir gaunamus pasiūlymus, pavyzdžiui, pelningai investuoti, ar pernelyg palankiomis sąlygomis įsigyti „fantastiškų“ prekių – tai irgi gali būti sukčių spendžiami spąstai.

Labai daug informacijos sukčiai susirenka socialiniuose tinkluose, todėl policijos pareigūnai primygtinai rekomenduoja gerai pagalvoti prieš dalijantis bet kokia informacija apie save, artimuosius, draugus, darbovietę ir panašiai.

Būkite budrūs, atidūs ir Jūs bei Jūsų turtas bus saugūs.



Asta Kažukauskienė
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė
Tel. 8700 60998, Mob. 8619 62797
El. p. asta.kazukauskiene@policija.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN