Kretingos rajono gyventojai pasiūlė beveik pusšimtį iniciatyvų

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-03-10 22:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

47 gyventojų idėjos – tiek jų sulaukė Kretingos rajono savivaldybė nuo šių metų pradžios startavus Gyventojų iniciatyvų projektui, tapusiam įrankiu gyventojams patiems tiesiogiai skirstyti dalį savivaldybės biudžeto. Kurias idėjas savivaldybė turėtų įgyvendinti, balsuodami nuspręs patys Kretingos rajono gyventojai.

„Tai, kad sulaukėme kone pusšimčio idėjų, tik dar kartą patvirtina, kokie aktyvūs ir iniciatyvūs mūsų krašto žmonės. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi rajono gyventojais, kurie įsitraukė į naująjį Gyventojų iniciatyvų projektą, siūlė savo idėjas ir parodė, ko mūsų žmonėms trūksta, kas jiems rūpi, apie ką jie svajoja, kad Kretingos rajone gyventi būtų patogiau ir jaukiau“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Sutvarkyti ar įrengti parkus, paplūdimius, fontanus, apžvalgos bokštus, automobilių stovėjimo aikšteles, poilsio, laisvalaikio ar pramogų zonas, sporto aikštynus, gatvių apšvietimą, kelius, šaligatvius, skulptūras, mažosios architektūros elementus ir įvairiausius objektus, kurie patrauktų ne tik pačių Kretingos rajono gyventojų, bet ir svečių iš kitų miestų dėmesį – tai tik dalis idėjų, kurias pasiūlė gyventojai.

Rajono gyventojai iniciatyvas teikė trims kategorijoms. Mažos apimties iniciatyvų (iki 20 tūkst. eurų) Kretingos miesto seniūnijoje sulaukta 10, mažos apimties iniciatyvų Kretingos rajone – 20, o didelės apimties iniciatyvų (iki 120 tūkst. eurų) visame Kretingos rajone – 17.

Savivaldybės administracijos specialistams įvertinus, ar pateiktos idėjos atitinka Gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos reikalavimus, galutinį idėjų sąrašą patvirtins mero sudaryta darbo grupė.

Tuomet gyventojai patys balsuodami nuspręs ir įvertins, kurių iniciatyvų labiausiai reikia Kretingos rajone. Savo valią Kretingos rajone gyvenamąją vietą deklaravę, ne jaunesni nei 16-os metų gyventojai galės išreikšti gegužės 1 d. – birželio 1 d.



Kretingos rajono savivaldybės informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN