„1000 kalbos klaustukų“

Naujienos: Savivalda , 2020-03-10 21:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Šilutės rajono savivaldybės administracija prisideda prie iniciatyvos vykdydama Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto 2015 m. rugsėjo 30 d. posėdžio nutarimą dėl Lietuvių kalbos dienų renginių, kurių tikslas – didinti valstybinės kalbos prestižą, stiprinti kalbos mokymosi motyvaciją, prisidėti prie lietuvių kalbos sklaidos pasaulyje organizavimo.

Kretingos rajono savivaldybės administracija pakvietė Klaipėdos apskrities savivaldybių atstovus dalyvauti protų mūšyje „1000 kalbos klausukų“. Puikiuose naujuosiuose Kretingos viešosios M. Valančiaus bibliotekos rūmuose Šilutės savivaldybei vasario 21 dieną atstovavo Aurelija Tamošauskienė, Sonata Šertvytienė, Loreta Pakalniškienė, Vita Stulgienė ir Klemensas Stulga. Klausimai, į kuriuos reikėjo atsakyti, daugiausiai buvo iš Kretingos istorijos ir apie čia gyvenusius ir kūrusius įžymius žmones. Prisiminėme karžygius ir kilminguosius, kurie kūrė ir gynė Lietuvą, labiau pažinome savo kraštą ir Kretingą, šiuo metu vadinamą mažuoju Vatikanu. Sąsaja su mūsų protėvių garbinga praeitimi prisideda prie lietuvių kalbos išlaikymo pasaulyje.



Vyriausioji specialistė-kalbos tvarkytoja Vita Stulgienė
šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/1000-kalbos-klaustuku/6814


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN