Kretinga nutrauks sutartį su UAB „LitCon“

Naujienos: Savivalda , 2020-03-05 19:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono savivaldybės administracija inicijuoja sutarties nutraukimą su Kretingos sporto ir sveikatingumo centro statybos darbų rangovu UAB „LitCon“. Sprendimas priimtas rangovui nevykdant sutartinių įsipareigojimų.
„Sporto ir sveikatingumo centro statybos darbų rangovas realiai nebevykdo nuo metų pradžios, o visos Savivaldybės pastangos juos atnaujinti buvo bevaisės, - sako Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Povilas Černeckis. - Taip pat rangovas nepateikė galiojančio rangos sutarties įvykdymo užtikrinimo, neištaiso anksčiau nustatytų statybos darbų defektų ar trūkumų. Todėl esame priversti inicijuoti sutarties nutraukimą.“
Atliktus darbus, statybinę dokumentaciją ir objekto raktus Savivaldybė iš UAB „LitCon“ perėmė ketvirtadienį, dalyvaujant ne tik rangovo, projektuotojų atstovams, techniniam prižiūrėtojui, bet ir antstoliui bei nepriklausomam statybų ekspertui. Kartu Savivaldybė jau užtikrino ir nebaigto statyti centro apsaugą.
P. Černeckio teigimu, perimant statybos darbus buvo sudarytas apžiūros aktas.
„Iš rangovo bus reikalaujama atlyginti visą žalą dėl nustatytų statybos darbų defektų ar trūkumų, Savivaldybės galimai patirtų kitų nuostolių. Galutinį galimos žalos dydį nustatys nepriklausomi ekspertai“, - pažymi administracijos direktoriaus pavaduotojas.
Beveik 6,262 mln. eurų vertės ir 72 mėnesių trukmės (su galimybe pratęsti 2 kartus po 12 mėnesių) Kretingos sporto ir sveikatingumo centro statybos darbų sutartį Savivaldybė su UAB „LitCon“ sudarė 2015-ųjų rugpjūtį. Iki šiol buvo atlikta apie 85 proc. visų centro statybos darbų.
Nebaigtiems Sporto ir sveikatingumo centro statybos darbams atlikti Kretingos rajono savivaldybės administracija skelbs naują rangovo parinkimo konkursą.
Daugiau informacijos suteiks:
Povilas Černeckis
Kretingos rajono savivaldybės administracijos
direktoriaus pavaduotojas
Tel. 8 693 03440
El. p. povilas.cerneckis@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN