Visuomenė kviečiama nepanikuoti – Mažeikių rajone galimoms koronaviruso grėsmėms pasirengta

Naujienos: Savivalda , 2020-03-03 17:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien Mažeikių rajono savivaldybėje (toliau – Savivaldybėje) vyko Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos ir Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis. Jame aptarta situacija dėl koronaviruso šalyje ir rajone. Numatytos atsargumo priemonės, veiksmai. Gyventojų prašoma vengti uždarose patalpose vyksiančiuose renginiuose, griežčiau laikytis higienos reikalavimų.

Posėdyje:

Mažeikių ligoninė paskirta visą parą organizuoti mėginių paėmimą ir jų pristatymą laboratorijoms iš asmenų, kuriems įtariamas koronavirusas (COVID-19)

Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybai pavesta iškilus poreikiui organizuoti namuose izoliuotiems (karantinuotiems) asmenims visą reikiamą pagalbą (aprūpinimą maistu, kitomis būtiniausiomis priemonėmis ir pan.)

Visoms įmonėms ir įstaigoms, ūkio subjektams rekomenduojama atšaukti suplanuotus masinius renginius uždarose patalpose ir neorganizuoti naujų neterminuotam laikotarpiui iki pasikeitusių aplinkybių

Taip pat rekomenduojama griežčiau laikytis higienos reikalavimų: dažniau vėdinti ir drėgnuoju būdu valyti patalpas, užtikrinti, kad įmonėse ir įstaigose netrūktų higienos priemonių (muilo, vienkartinių rankšluosčių, dezinfekcinių skysčių)
❗️ Mažeikių rajono savivaldybėje NENUSTATYTA užsikrėtimo naujuoju koronavirusu (COVID-19) atvejų

Nuolat atnaujinama išsami informacija teikiama Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje http://sam.lrv.lt/


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/visuomen%C4%97-kvie%C4%8Diama-nepanikuoti-rajone-galimoms-koronaviruso-gr%C4%97sm%C4%97ms-pasirengta/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN