Kauniečiui Šiauliuose nelegalus biznis nepavyko, o areštinės gultą prisimatuoti teko(video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-02-24 17:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Vasario 18-ąją Šiauliuose buvo sulaikytas 56 metų Kauno gyventojas. Už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis anksčiau jau teisto vyro automobilio bagažinė buvo pilna cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis - 1500 pakelių NZ GOLD ir 1000 pakelių FEST.
Šiaulių AVPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kaunietis tyrėjus bandė įtikinti, kad rūkalus įsigijo iš nepažįstamo vilkiko vairuotojo autostradoje ir nutarė padaryti biznį, parduodamas jas Šiaulių turgavietėje. Nors vyras neišdavė nei taško, kur įsigijo cigaretes, nei taško, į kurį buvo jos vežamos, pareigūnai atliko dar 13 kratų, kurių metu ieškojo anksčiau kauniečio realizuotų kontrabandinių cigarečių, ir jų metu vėl rado nelegalių rūkalų - 15 305 pakelius. Kratų geografija nuo Šiaulių nusidriekė iki Kauno ir Jurbarko bei Raseinių rajonų.
60-mečio Kauno rajono, Kačerginės miestelio, gyventojo namuose buvo paimta per keturis su puse tūkstančio pakelių šešių rūšių cigarečių. Šiauliuose pas kontrabandinių cigarečių platintojus buvo atliktos 9 kratos. Iš 49 metų šiauliečio namų Palangos gatvėje pareigūnai išvežė per 7000 pakelių, iš toje pačioje gatvėje gyvenančios 60-metės – per 600 pakelių cigarečių, nepažymėtų Lietuvos Respublikos banderolėmis. Analogiškas radinys buvo rastas dar pas vieną šiaulietę. 49 metų moteris nelegaliai įgytas cigaretes sandėliavo ne tik lizingo bendrovei priklausančiame automobilyje, bet ir dviejuose jai priklausančiuose butuose Šiauliuose. Iš jos dispozicijos pareigūnai paėmė beveik du su puse tūkstančio pakelių rūkalų. Na, o 38 metų Vilkaviškio g. gyventojo automobilyje pareigūnai rado 500 pakelių nelegaliai įgytų cigarečių„Fest“. Tikrindami šio vyro namus, kriminalistai cigarečių nerado, bet rado, įtariama, aparatą naminei degtinei gaminti. Jei specialistai konstatuos, kad jis tikrai skirtas naminei degtinei gaminti, šiauliečio laukia ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto aparato naminei degtinei gaminti laikymo.
Iš viso per pora dienų Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai iš nelegalios apyvartos paėmė 17 806 pakelius kontrabandinių cigarečių, kurių bendra vertė – per 62 tūkstančius eurų. Už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis įtarimai pareikšti abiem Kauno gyventojams ir 49 metų šiauliečiui bei 49 metų šiaulietei. Kitiems dviem Šiaulių gyventojams už akcizais apmokestinamų prekių laikymą ir gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, teks atsakyti pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, nes pas juos rasta akcizais apmokestinamų prekių vertė nesiekė 150 MGL, nuo kurios galima baudžiamoji atsakomybė.

Vaizdo medžiagą:


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN