Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje pristatyta unikali knyga - „Mažeikių rajono išnykę ir nykstantys kaimai“

Naujienos: Švietimas , 2020-02-14 21:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Vasario 12 d., trečiadienį, Merkelio Račkausko gimnazijoje pristatyta unikali gimnazijos mokytojo, kraštotyrininko Algirdo Vilko knyga „Mažeikių rajono išnykę ir nykstantys kaimai“, skirta Vietovardžių metams. Šioje knygoje aprašyta 50 kaimų, daugumai kaimų nurodyti smulkieji vietovardžiai, pateikti gyventojų atsiminimai.

Sveikindama knygos autorių Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė dėkojo už jo atliktą didelį darbą, linkėjo išleisti dar ne vieną knygą ir išsaugoti ateities kartoms, ką turėjome ir ko jau nesugrąžinsime. Taip pat vicemerė padėkojo ir knygą redagavusiai Gajutei Abelkienei.

Tęsti pradėtą darbą linkėjo Mažeikių muziejaus, Juozo Vaičkaus Skrajojamojo teatro, Viešosios bibliotekos atstovai, kolegos, draugai, buvę mokiniai ir kt.

A. Vilkas medžiagą rinko 15 metų, aplankydamas visus 197 rajono kaimus, fotografuodamas, kalbindamas gyventojus, ieškodamas informacijos archyvuose. Šioje knygoje sudėta tik dalis jo surinktos medžiagos, daug dar jos likę ir galbūt suguls į kitus leidinius.



Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/pristatyta-unikali-knyga-apie-i%C5%A1nykusius-ir-nykstan%C4%8Dius-kaimus/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN