Naujojoje Akmenėje - linksmoji „Žvaigždutės“ laboratorija

Naujienos: Švietimas , 2020-02-12 19:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Vis dažniau švietimo bendruomenėje vartojamos sąvokos: STEAM veiklos, STEAM kryptis, STEAM mokyklų tinklas ir t. t. Akcentuojama, kad svarbu didinti mokinių domėjimąsi STEAM mokslais bei rengti XXI amžiaus mokytojus, turinčius STEAM ugdymui aktualias kompetencijas.

2018 metais STEAM ugdymas įvestas į respublikos ikimokyklinių įstaigų ugdymo planus. Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio „Atžalynas“ skyriaus „Žvaigždutė“ pedagogės vyko į seminarus, mokymus, skaitė įvairią literatūrą STEAM tema. Įstaigoje patyriminis ugdymas persipina su STEAM veikla.

Tai naujas iššūkis pedagogui, visai ikimokyklinės įstaigos bendruomenei. Svarbiausia, atliekant eksperimentus, bandymus ir įvairias užduotis reikia turėti pakankamai priemonių individualiai kiekvienam ugdytiniui, turėti patalpą, kurioje priemonės bus prieinamos kiekvienam pedagogui ir ugdytiniui. Todėl puoselėta idėja įkurti įstaigoje laboratoriją įvairioms STEAM veikloms. Gera ir smagu, kai svajonės išsipildo...

Nuo vasario mėnesio įstaigoje veikia „Linksmoji „Žvaigždutės“ laboratorija“. Joje jau bandėme perkelti vandenį iš vieno indo į kitą savos gamybos ir plastikiniais šiaudeliais, stebėti daiktus, kurie skęsta ir kurie plaukia, su pipetėmis lašinti spalvotą vandenį ant cukraus gabalėlių, skaičiuoti vandens lašelius ir t. t.

„Linksmojoje „Žvaigždutės“ laboratorijoje“ iš naujo atrasime gamtos mokslų, technologijos, inžinerijos, menų, matematikos turimą patirtį, kelsime hipotezes, jas patvirtinsime arba atmesime. Ugdysime būsimus išradėjus, mokslininkus ir labai smalsius vaikus.

Prie laboratorijos įkūrimo prisidėjo visa bendruomenė, o tą dieną, kai laboratorija atvėrė duris, gavome dovanų mikroskopą ir burtininko rinkinį iš UAB „Kalvasta“ savininko Tado Taraškevičiaus. Buvome maloniai nustebinti ir dėkojame už dovanas!

Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio „ Atžalynas“

skyriaus „Žvaigždutė“
metodininkė Irena Daščiorienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/linksmoji-zvaigzdutes-laboratorija/1284


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN