Konkurse „Krašto auksas“ net 3 laimėtojai iš Akmenės rajono

Naujienos: Švietimas , 2020-02-12 18:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Sekmadienį Baisogaloje (Radviliškio raj.) už sėkmingai įvykdytus projektus, įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programą, skleidžiant gerąją patirtį, apdovanoti Žemės ūkio ministerijos inicijuoto konkurso „Krašto auksas“ Šiaulių apskrities nugalėtojai.

Nugalėtojai:

Akmenės rajono Akmenės gimnazija apdovanota už projektą „Verslumo laboratorija“, suorganizuotus švietėjiškus renginius, kaimiškų vietovių jaunimo verslumo ir iniciatyvumo skatinimą.
Uždaroji akcinė bendrovė „Garso projektai“ (Akmenės r.) įvertinta už projektą „UAB „Garso projektai“ plėtra kaimo vietovėje“ – smulkiojo verslo plėtrą kaime, naujų darbo vietų sukūrimą.
UAB „Stetava“ (Akmenės r.) įvertinta už projektą „UAB „Stetava“ verslo pradžia“ – sukurtą ne žemės ūkio srities verslą ir naujas darbo vietas.
Mažoji bendrija „Tuko skanėstai“ (Joniškio r.) apdovanota už projektą „Konditerijos gaminių cecho įkūrimas Kalnelio k., Joniškio r.“ – verslo kaime ir darbo vietų sukūrimą.
Skaistgirio Šv. Jurgio parapija (Joniškio r.) įvertinta už projektą „Skaistgirio Šv. Jurgio bažnyčios aplinkos atnaujinimas“ – bažnyčios aplinkos atnaujinimą ir jos pritaikymą bendruomenės poreikiams. Šiai parapijai teko ir Šiaulių apskrities gyventojų simpatijos.
Linkaičių kaimo bendruomenė (Joniškio r.) įvertinta už projektą „Materialinės bazės kūrimas įtraukiant vietos gyventojus, skalbti, džiovinti rūbus ir tvarkyti namus“ – vietos gyventojų buitinių darbų sąlygų gerinimą, bendruomenės ekonominės veiklos skatinimą.
Pakražančio kultūros centro (Kelmės r.) projektas „Bendruomenių stiprybė – gyvojoje tradicijų raiškoje“ įvertintas už tradicinių renginių organizavimą, regiono kultūros tradicijų ir papročių savitumo populiarinimą, bendruomeniškumo skatinimą.
Asociacija „Naisių bendruomenė“ (Šiaulių r.) apdovanota už projektą „Didžiosios Užgavėnės Naisiuose“ – Užgavėnių šventės organizavimą, krašto etnokultūrinės tapatybės, kultūros ir tradicijų savitumo išsaugojimą ir puoselėjimą.
Asociacija „Gegužių kaimo bendruomenė“ (Šiaulių r.) apdovanota už projektą „Gegužių kaimui jau 400 metų“ – suorganizuotą tradicinę šventę, kaimo bendruomenės sutelkimą, kartų bendradarbiavimo skatinimą ir bendruomenės vertybių, tradicijų bei tapatybės formavimą.
Konkursas „Krašto auksas“ surengtas siekiant didinti 2014–2020 m. Lietuvos kaimo plėtros programos žinomumą, viešinti programos įgyvendinimo gerąją patirtį bei pasiektus rezultatus, skatinti aktyvesnį dalyvavimą kaimo plėtros procesuose, viešinti Europos inovacijų partnerystės veiklos grupių veiklą, skatinti inovacijas kaimo vietovėse.


Informacijos šaltinis - www.zum.lrv.lt

Ieva Ištuganovaitė
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
visuomenės informavimo specialistė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/konkurse-krasto-auksas-net-3-laimetojai-is-akmenes-rajono/1281


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN