Šiauliuose, vietoje raugintų kopūstų pagirioms – dygliuotas policijos „ežys“ (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-02-11 21:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiaulių apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnų ir automobilio „Alfa Romeo“ susitikimas sekmadienio rytą Šiauliuose virto staigmena abiem pusėms.
Vasario 9 d. 7.50 val. J. Basanavičiaus gatve važiavę policijos patruliai pamatė priekyje įtartinai manevruojantį automobilį „Alfa Romeo“, kuris pasuko į Pakruojo gatvę. Čia pasiviję minėtą automobilį, pareigūnai, įjungę garso ir šviesos signalus, nutarė automobilį sustabdyti ir patikrinti vairuotojo blaivumą. Tačiau pareigūnų ir vairuotojo norai nesutapo. Vairuotojas nutarė išvengti susitikimo su policijos pareigūnais ir, padidinęs greitį, nurūko pirmyn. Privažiavęs sankryžą su Tilžės gatve, ją kirto degant raudonam šviesoforo signalui ir, dideliu greičiu pralėkęs Ginkūnų gyvenvietę, nuskriejo link Pakruojo. Vairuotojas ignoravo per policijos automobilio garsiakalbį sklindantį pareigūnų reikalavimą sustoti.
Kolegoms į pagalbą atskubėjo kiti tuo metu dirbę ekipažai. Buvo priimtas sprendimas bėglį stabdyti priverstinėmis stabdymo priemonėmis. Per kelią permestas „ežys“ prakirto „Alfa Romeo“ padangas ir automobilis, pariedėjęs kelis šimtus metrų, sustojo. Paaiškėjo, kad prie vairo sėdi 51-nerių metų šiaulietis, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas. Vyras tvirtino, kad jis alkoholio nėra vartojęs. Tačiau alkoholio matuoklis paneigė šiauliečio žodžius, konstatuodamas 1.09 prom. girtumą.
Vyras į klausimą, kur taip skubėjęs, atsakė – valgyti raugintų kopūstų. Deja, kopūstų tą rytą taip ir neparagavo, bet nemalonių sankcijų gavo. Vairuotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas net už tris kelių eismo taisyklių pažeidimus: nepaklusimą policijos pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, transporto priemonės vairavimą neblaiviam ir už važiavimą per sankryžą, degant draudžiamam šviesoforo signalui.
Jeigu vairuotojas būtų iš karto sustojęs, kai tik to pareikalavo policijos pareigūnai, jis būtų buvęs baustas tik už tai, kad vairavo neblaivus ir pasekmės būtų buvusios ne tokios skaudžios - bauda nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienuolikos mėnesių iki vienerių metų vieno mėnesio.
Dabar gi, kai vienu metu padaryti net keli administraciniai nusižengimai, bus įskaitomas sunkiausias nusižengimas, už kurį numatyta didžiausia atsakomybė. Šiuo atvejų - už nepaklusimą policijos pareigūnų teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo aštuonių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trejų iki penkerių metų. Gali būti skiriamas dar ir transporto priemonės konfiskavimas.

Video medžiaga:



Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN