Kretingos rajone bus surenkamos asbesto turinčių gaminių atliekos

Naujienos: Savivalda , 2020-02-06 19:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono savivaldybės administracija teikė paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūrai ir gavo finansavimą asbesto turinčių gaminių atliekų surinkimui apvažiavimo būdu, transportavimui ir saugiam šalinimui iš gyvenamųjų bei visuomeninės paskirties pastatų. Todėl kviečiame individualių ir visuomeninės paskirties pastatų savininkus ir (ar) valdytojus, turinčius asbesto turinčių gaminių atliekų ar planuojančius 2020 metais keisti pastatų stogus, kur susidarys asbesto turinčių gaminių atliekų, iki 2020 m. kovo 31 d. kreiptis į Kretingos rajono savivaldybės administraciją (Savanorių 29A, Kretinga, 311 kab., tel. 8 445 75606, el. p. lina.rimkuviene@kretinga.lt) ir pateikti prašymą (prašymo formą galite rasti šiuo adresu – www.kretinga.lt), nurodant pastato savininką ar valdytoją, adresą ir faktiškai sukauptą asbesto turinčių gaminių atliekų kiekį.
Atkreipiame dėmesį, kad asbestas įtrauktas į Nuodingųjų medžiagų pagal jų toksiškumą sąrašą, jo kancerogeninis poveikis žmogaus sveikatai ilgalaikis, todėl būtina užtikrinti šios medžiagos šalinimą iš aplinkos.
Pažymime, kad asmenims, pateikusiems paraiškas ir dalyvaujantiems Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonėje „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos srityje „Parama asbestinių stogų dangos keitimui“ atliekos nebus vežamos.



Inga Tirevičiutė
Informacinių technologijų skyriaus vyr. specialistė
tel. (8 445) 72 171, mob. tel. +370 620 25114
el. p. inga.tireviciute@kretinga.lt

Kretingos rajono savivaldybės administracija
Savanorių g. 29A, LT-97111 Kretinga
www.kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN