Pasirašyta rangos darbų sutartis dėl STEAM laboratorijų įkūrimo Tauragėje

Naujienos: Savivalda , 2020-01-30 19:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragėje bus atidarytas STEAM centras, kuris Tauragės regiono moksleiviams taps tyrimų, atradimų ir inovacijų erdve! Sausio mėnesį pasirašyta rangos darbų sutartis dėl STEAM laboratorijų įkūrimo Tauragės "Aušros" pagrindinėje mokykloje. Rangovas UAB "Logicor", sutarties vertė - 153205,41 Eur. Planuojama darbų pabaiga 2020-06-01.
STEAM centrą sudarys 3 laboratorijos:
- Gamtamokslinė;
- Mechatronikos/Informacinių technologijų (Inžinerija ir robotika);
- Tvaraus vystymosi, žaliosios ir alternatyviosios energetikos laboratorija;
STEAM centrai steigiami 10-yje Lietuvos regionų, atliepiant kiekvieno regiono specifiką ir poreikį, planuojamas inovacijas. Trys metodiniai centrai steigaimi Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestuose ir septyni regioniniai ̶ Alytaus, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos apskričių teritorijose. Kiekviename centre veiks 4 laboratorijos: biologijos ir chemijos, fizikos ir inžinerijos, robotikos ir informacinių technologijų bei viena specializuota laboratorija, atitinkanti konkretaus regiono poreikius.
Santrumpa STEAM žymi gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, meno ir matematikos disciplinas. Jas integruojant į ugdymo procesą siekiama ugdyti moksleivių kūrybiškumą, lyderystę, susidomėjimą tiksliaisiais ir gamtos mokslais bei inovacijomis.



Inesa Vaigauskienė Kultūros skyriaus vyr. specialistė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN