Viekšnių vandens malūno likimą spręs darbo grupė

Naujienos: Savivalda , 2020-01-28 17:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Sausio 27 d., pirmadienį, Viekšnių seniūnijos salėje miesto bendruomenė kartu su vietos savivaldos vadovais ir verslininkais diskutavo apie Viekšnių vandens malūno – valstybės saugomo technikos paminklo – dabartinę būklę ir jo ateitį.

Nutarta Mažeikių rajono savivaldybėje (toliau – Savivaldybė) sudaryti darbo grupę, kuri spręstų malūno likimą.

Šių metų balandį baigiasi pastato nuomos sutartis. Statinį iš Savivaldybės nuomojanti privati įmonė jį naudoja elektrai gaminti, tačiau jo neprižiūri. Kilo klausimas, ką daryti su malūnu, kad jis būtų atnaujintas ir tarnautų bendruomenės reikmėms, taptų turistų traukos objektu.

Tiek vietos savivaldos vadovai, tiek viekšniškiai kalbėjo apie dvi galimybes: malūnas lieka Savivaldybės nuosavybe ir tada laukia ilgas atnaujinimo procesas, arba malūnas parduodamas rizikuojant, kad pastatas bus dar labiau apleistas.



Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/viek%C5%A1ni%C5%B3-vandens-mal%C5%ABno-likim%C4%85-spr%C4%99s-darbo-grup%C4%97/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN