Telšių rajono savivaldybė Çorum mieste užbaigė projektą - „Pažangaus miesto planas“

Naujienos: Savivalda , 2020-01-23 16:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Baigėsi lygiai metus laiko trukęs projektas „Pažangaus miesto planas“ (angl. „A roadmap for smart city“), kuriame Telšių rajono savivaldybė dalyvavo partnerio teisėmis.

Projekto pagrindinis pareiškėjas ir koordinatorius - Çorum savivaldybė (Turkija).

Bendri pareiškėjai: Europos Sąjungos šalys: Telšių rajono savivaldybė (Lietuva) ir Sarvaš savivaldybė (Vengrija), Turkija: Çorum savivaldybė, Hitit universitetas ir Çorum prekybos ir pramonės rūmai.

Baigiamajame šio projekto susitikime Çorum mieste dalyvavo Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas bei mero patarėja, Lietuvos ambasadorius Turkijoje Audrius Bruzga, Vengrijos ambasadorius Turkijoje, Çorum bei Szarvas miestų merai ir kiti projekto veiklose dalyvavę atstovai. Susitikimo metu pristatyti gauti rezultatai, surengta spaudos konferencija, kurios metu visų trijų savivaldybių merai diskutavo apie projekto pasiekimus ir ateities vizijas. Šiuo metu su projekto veiklomis dirbę dalyviai rengia galutines išvadas, pastebėjimus ir pasiūlymus, kurie atsižvelgs į kiekvienos savivaldybės savitumą.

Per metus vyko ne vienas susitikimas ir tęstinis darbas skirtingose šalyse. Kovo pradžioje vizito Çorum mieste metu susipažinta su įgyvendintais pokyčiais bendruomenės gerbūvio gerinimo srityje, akademine aplinka, o svarbiausia – pasisemta gerosios patirties iš savivaldybės taikant įvairius strateginius miesto valdymo modelius. Balandžio mėnesį vyko seminaras Ankaroje, kurio metu savivaldybių administracijų darbuotojai pagilino žinios apie pažangią/išmanią miesto infrastruktūrą, apie galimybę plėtoti pažangaus miesto planavimo strateginę programą. Vizito Szarvas savivaldybėje metu projekto dalyviams buvo suteikta galimybė iš arčiau pažinti čia veikiančias organizacijas ir jų taikomas veiklos metodikas. Dalis projektų veiklų įgyvendinta Telšiuose. Čia projekto dalyviai susipažino su mūsų savivaldybės struktūra, veiklos modeliu, jiems buvo pristatytas modernus Varnių profesinio mokymo centro Statybos sektoriaus praktinio mokymo padalinys. Taip pat atlikta apklausa, kurios tikslas – išsiaiškinti regiono prioritetus sudarant geriausią pažangaus miesto plėtros strategijos modelį. Kiekviena pažangaus miesto iniciatyva yra skirtinga ir ypatinga tam tikrai gyvenamajai teritorijai, atsižvelgiant į jos geografinę, klimato, ekonominę ir kultūrinę padėtį. Kitas itin naudingas ir daug naujų idėjų generuoti leidęs vizitas – Nyderlandų sostinėje Amsterdame.

Baigiantis projektui ir formuojant galutines išvadas matoma, kad kiekviena šalis ir jos savivaldybės turi tikrai sėkmingų ir didelę naudą generuojančių įgyvendintų sprendimų, kuriais dalinantis tarpusavyje galima kurti stipresnį ir išmanesnį rytojų. Šiandienos kompleksiškai įgyvendinami projektai yra puiki investicija į visų mūsų ateitį, nes XXI-asis amžius moko bus telkti jėgas, patirtį ir ja dalintis.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Orum-mieste-ivyko-baigiamasis-projekto-pazangaus-miesto-planas--susitikimas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN