Tauragėje lankėsi Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė

Naujienos: Savivalda , 2020-01-23 04:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Sausio 20 d. Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė ir viceministras Tautvydas Tamulevičius kartu su patarėjais bei vidaus reikalų ministerijos specialistais lankėsi Tauragės rajono savivaldybėje. Susitikime, kuriame dalyvavo Tauragės, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių merai, administracijos vadovai, pristatytas pilotinis projektas „Tauragė +“, aptarti kiti regionui aktualūs klausimai.
Pilotinio projekto „Tauragė+“ tikslus, viziją, eigą bei pasiektus rezultatus pristatė Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertas dr. Gediminas Česonis. Projekto esmė – parengti Tauragės regiono kaip funkcinės zonos strategiją.
“Jau pirmo susitikimo metu buvo pristatyta regiono vizija, iškelti tikslai ir ambicingiausios prioritetines kryptys, kas tapo pagrindu, nustatant bendrus privalumus ir trūkumus, kuriuos turi regionas, išanalizuota, kaip tuos trūkumus galima bendrai pašalinti”,- teigė ekspertas dr. Gediminas Česonis.
Susitikimo metu rajonų merai pristatė savo miestų problemas, kurias reikėtų išspręsti, idėjas, kurias numatyta įgyvendinti. Pasidžiaugta ir Gedimino Česonio indėliu, vystant pilotinį projektą ir gebėjimu derėtis su politikais, ministerijos atstovais dėl galimybių įgyvendinti projektus Tauragės regione.
Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas pasidžiaugė, kad rajono merai sėkmingai juda regiono bendradarbiavimo link. Sėkmingai startavo bendrų projektų, tokių kaip regiono prisistatymas turizmo parodoje „Adventur“, regiono dainų šventė ir kt., įgyvendinimas.
Vizito Tauragėje metu Vidaus reikalų ministrė pasidžiaugė, kad pilotinis projektas „Tauragė +“, kuris šalyje buvo pradėtas kartu su Ignalinos ir Šalčininkų projektais, šiandien dienai rodo vienus geriausių rezultatų, o tai reiškia, kad regionui bus numatytas papildomas biudžetas, siekiant kiekvieno rajono darnios integracijos į regioną bei sprendžiant probleminius infrastruktūros, viešųjų paslaugų, turizmo ir kitų sričių, klausimus.
Po susitikimo su rajonų merais bei regiono plėtros tarybos nariais, ministrė Rita Tamšunienė buvo pakviesta išbandyti tik ką į Tauragę atvykusį elektrobusą. Pažintinės ekskursijos metu ministerijos atstovams pristatytas Tauragės miestas, Tauragės industrinio parko teritorija, statomas baseinas ir kiti svarbūs miesto objektai.
Po kelionės autobusu, ministrė aplankė Tauragės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybą, pabendravo su ugniagesiais gelbėtojais, įsigilino į problemas ir išklausė pasiūlymus. Lankėsi ir naujai įrengtose Migracijos departamento patalpose.



Inesa Vaigauskienė Kultūros skyriaus vyr. specialistė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN