Knygų Kalėdos Kretingos viešojoje bibliotekoje

Naujienos: Švietimas , 2020-01-20 18:26
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Jau devintą kartą akcija „Knygų Kalėdos“, kurią inicijavo ir toliau globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, po visą Lietuvą skleidė žinią – dovanokime knygas bibliotekoms, o vieni kitiems – džiaugsmą ir šilumą. Pasak Prezidentės, ši akcija tapo ilgamete, visą Lietuvą aprėpiančia ir daugybę žmonių įtraukiančia tradicija, kurią verta išsaugoti bei tęsti.
Akcija „Knygų Kalėdos“, kuri baigėsi sausio 15 dieną Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje buvo iškilmingai atidaryta gruodžio pradžioje, kalėdinės mugės „Įkvėpk! Kalėdos!“, metu. Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos ir jos filialų fondus papildys 671 knyga. „Toks aktyvus Kretingos rajono verslo įmonių, bibliotekos lankytojų bei pavienių asmenų indėlis – akcijos Kretingos rajone rekordas. Šis laikotarpis skirtas geriems darbams, apsuptiems knygų, žinių ir bendravimo, parodė, kokia stipri bendruomenė esame“, – kalbėjo Viešosios bibliotekos direktorė Birutė Karčauskienė.
Pasitinkant gražiausias metų šventes Viešojoje bibliotekoje ir filialuose vyko įvairūs renginiai, kurių metu buvo skaitomos knygos, vyko susitikimai su knygų autoriais ir leidėjais, edukaciniai renginiai, buvo dalinamasi įspūdžiais ir mintimis Knygų klube.
Dauguma dovanotų knygų – grožinė literatūra. Maždaug trečdalis jų skirta patiems mažiausiems skaitytojams, likusi dalis – suaugusiesiems.
Viešosios bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja visiems akcijos bičiuliams, kurie dalyvavo akcijoje ir skleidė jos žinią, dovanojo knygas, dalindamiesi išmintimi ir šviesa.



Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir viešinimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN