Šventės baigėsi, bet kalėdinė siunta dar ne pas jus – ką daryti?

Naujienos: Verslas , 2020-01-14 18:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Praėjusios šventės ir vėl daliai Lietuvos gyventojų apkarto dėl laiku negautų siuntų. Blogiausia, kad kai kurios jų vis dar pakeliui į jas turinčių gauti žmonių namus arba grįžta siuntėjui taip ir nepasiekęs adresato, tad ekspertas patarė, kaip į tokią situaciją daugiau niekada nepakliūti ir nesigadinti gražiausių metų švenčių.

Dar negavus jau seniausiai turėjusios atkeliauti siuntos dabar belieka tik laukti, o tam, kad tokia situacija nebepasikartotų, kitąkart tuo reikėtų pradėti rūpintis labai anksti, net lapkritį, įspėja siuntų bendrovės „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius. Mat elektroninėse parduotuvėse ryškus pirkėjų srauto gausėjimas jaučiamas jau lapkritį prasidėjus masiniams ir bent kelias savaites trunkantiems išpardavimams: „Juodajam penktadieniui“ ar „Kibernetiniam pirmadieniui“, per kuriuos mažmenininkai pasiūlo daugybę prekių patraukliomis kainomis.

„Tuomet pradėję augti siuntų skaičiai aukščiausią tašką paprastai pasiekia prieš pat Kalėdas, o su perkrautais prekių skirstymo punktais, šventiniais kamščiais ir kitomis problemomis, susijusiomis su kone dvigubai išaugusiais siuntų srautais, susiduria beveik visos prekių pristatymu užsiimančios įmonės“, – padėtį konstatuoja G. Bilevičius.

Anot pašnekovo, apie šventinių siuntų platinimą reikėtų pradėti galvoti iki švenčių pradžios likus bent mėnesiui, o jei siunčiama iš užsienio – dar anksčiau. Mat tuomet prasidėjęs aktyvus siuntimo laikotarpis dabar prasitęsia net iki sausio mėnesio vidurio, kai dar vyksta internetinis dovanų grąžinimas, taip pat mažmenininkai pasiūlo ir naujus išpardavimus.

Atkreipkite dėmesį į pristatymo terminus

Su prieššventiniu laikotarpiu labai išaugusiais siuntų skaičiais sunkiau susitvarko ir pačios e. parduotuvės, kurioms daugiau laiko prekių išsiuntimui prireikia ir dėl to, kad kartais reikia laukti prekių papildymo.

„Mažmenininkų parduodamų prekių logistika pirmiausiai rūpinasi pačios įmonės: jų darbuotojai turi priimti užsakymą ir paruošti prekę saugiam transportavimui. Kai siuntų yra daugybė, išauga darbo apimtys, dėl to gali pailgėti pristatymo terminai – į tai svarbu atkreipti dėmesį užsisakant prekes jau lapkričio mėnesį“, – tvirtina „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims.

„Savo klientais besirūpinančios e. parduotuvės gali pasiūlyti ir prekių pristatymą savaitgaliais – tai taip pat padeda susidoroti su išaugusiu siuntinių skaičiumi. Tokius veiksmus šiuo įtemptu metų laikotarpiu neabejotinai įvertins e. parduotuvių lankytojai. Be to, jei mažmenininkai mini tokią paslaugą savo tinklalapyje, pirkėjai, žinodami, kad yra daugiau galimybių sulaukti užsakytos prekės iki švenčių, galimai noriau įsigys tam tikrą produktą“, – mano G. Bilevičius.

Sužinokite, kur jūsų siunta

Suprasti, ar įsigyta prekė bus pristatyta laiku, padeda ir siuntų sekimo paslauga. Tai padeda ne tik geriau suprasti, kur yra siuntinys, bet ir planuoti savo laiką.

„Tuomet žinoma, kada tikėtis siuntinio ir būti tam tikroje vietoje, į kurią turėtų būti atgabenta prekė. Tam padeda ir informacija apie kurjerio atvykimą 1 valandos intervalo tikslumu“, – tvirtina G. Bilevičius.

Turint informaciją apie siuntos buvimo vietą lengviau išvengti situacijų, kai ji yra grąžinama siuntėjui – jei kurjerio atvykimo laikas netinka, galima pakeisti prekės pristatymo adresą ir dieną ar ją nukreipti į pasirinktą siuntų savitarnos terminalą. Pastarasis būdas naudingas norintiems užtikrintumo, kad siunta tikrai bus tam tikru laiku tam tikroje vietoje, mat prekes iš jų galima pasiimti patiems patogiausiu metu.

„Pasitaiko atejų, kai pats mažmenininkas įdeda prekę į siuntų savitarnos terminalą, iš kurio jį pasiima pirkėjas. Taip prekė jį gali pasiekti dar tą pačią dieną, tad tai yra efektyvus ir greitas būdas, kaip sutaupyti laiko ir tikrai suspėti gauti prekes iki Kalėdų. Tad rekomenduoju prieš užsisakant pasidomėti, ar e. parduotuvė siūlo didelę prekių pristatymo būdų įvairovę, ar lanksčiai žiūri į tai“, – mano „DPD Lietuva“ atstovas.

Apie „DPD Lietuva“:

UAB „DPD Lietuva“ yra tarptautinės siuntų pristatymo grupės „DPDgroup“ dalis. Įmonė yra siuntų pristatymo / kurjerių verslo Lietuvoje lyderė. „DPD Lietuva“ paslaugos – siuntų pristatymas į 220 pasaulio valstybių ir nuolat plečiamas „Pickup“ savitarnos terminalų tinklas. „DPD Lietuva“ tinkle šiuo metu dirba per 600 darbuotojų.

Apie „DPDgroup“:

„DPDgroup“ yra antras didžiausias tarptautinis siuntų pristatymo tinklas Europoje. Grupėje dirba daugiau kaip 68 000 siuntų pristatymo ekspertų, yra įrengta daugiau kaip 32 000 „Pickup“ siuntų taškų. Kasdien „DPDgroup“ į 230 šalių pristato 4,8 milijonus siuntų. Per 2017 metus buvo pristatyta per 1,2 mlrd. siuntų visame pasaulyje. „DPDgroup“ turi tris prekės ženklus visoje Europoje: DPD, „Chronopost“ ir SEUR.

„DPDgroup“ priklauso „GeoPost“, kurios pajamos 2017 metais siekė 6,8 mlrd. Eur. „GeoPost“ yra kontroliuojančioji kompanija, kurią valdo „Le Groupe La Poste“.


Rita Rauluševičiūtė
UAB "GRAVITAS PARTNERS"


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN