Šiaulių bankas ketina įsigyti „Danske Bank“ privačių klientų kreditų portfelį Lietuvoje

Naujienos: Verslas , 2020-01-10 22:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiaulių bankas pasirašė sutartį su „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialu dėl 125 mln. eurų vertės privačių klientų paskolų portfelio įsigijimo. Sandorį planuojama užbaigti per keturis mėnesius nuo sutarties pasirašymo.

Šiaulių bankas perims „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo privačių klientų paskolų portfelį ir su juo susijusius įsipareigojimus. Didžiąją dalį portfelio sudaro būsto kreditai, taip pat kitos privačių klientų paskolos, tokios kaip lizingas, vartojimo kreditai.

Užbaigus sandorį „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo klientams kreditų sutarčių sąlygos nesikeis, o apie perkėlimo procedūras klientai bus informuoti atskiru pranešimu.

„Šis sandoris Šiaulių bankui suteiks papildomą pagreitį būsto finansavimo rinkoje – perėmus „Danske Bank“ privačių klientų verslą, būsto paskolų portfelis išaugs daugiau nei dvigubai. Siekiame išnaudoti palankią būsto finansavimo aplinką ir tapti aktyviu būsto paskolų rinkos dalyviu, klientams siūlydami patrauklias kreditavimo sąlygas“, - teigė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Šiaulių bankas aktyvumą būsto finansavimo segmente padidino pernai – buvo peržiūrėti ir įdiegti nauji automatiniai procesai, sustiprinta darbuotojų komanda, todėl šis sandoris yra dėsningas žingsnis tampant aktyviu būsto paskolų rinkos dalyviu.

„2019 m. vasario mėn. „Danske Bank A/S“ priėmė strateginį sprendimą nutraukti bankinę veiklą Baltijos šalyse. Šios dienos sutartis su Šiaulių banku žymi svarbų žingsnį siekiant šio tikslo. Tikime, tai bus geras sprendimas banko privatiems klientams“, - sako Frederik Bjørn, „Danske Bank“ vadovas Baltijos ir Rusijos šalyse.

_______________________________________________________________________

Apie Šiaulių banką

1992 m. įsteigtas Šiaulių bankas – didžiausias lietuviško kapitalo bankas, stabiliai ir nuosekliai augantis finansinis partneris, ypatingą dėmesį skiriantis verslo finansavimo ir vartojimo finansavimo sprendimams. Šiaulių bankas klientus aptarnauja virš 60 klientų aptarnavimo padalinių 37 Lietuvos miestuose. Banko akcijos įtrauktos į NASDAQ biržos Baltijos Oficialųjį prekybos sąrašą. Pagal 2018 m. „DIVE Lietuva“ slapto pirkėjo tyrimo rezultatus, Šiaulių bankas yra pirmas Lietuvoje pagal klientų aptarnavimo kokybę.


Daugiau informacijos:

Monika Rožytė, komunikacijos specialistė, monika.rozyte@sb.lt, tel. +370 686 79234.
GODA DIEČKUTĖ, UAB HEADLINE AGENCY


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN