Tauragėje finišavo projekto LL3 švietimo bendruomenės renginys ,,Projektas baigėsi. Projektas tęsiasi“

Naujienos: Savivalda , 2020-01-07 18:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Finišavo projekto LL3 švietimo bendruomenės renginys ,,Projektas baigėsi. Projektas tęsiasi“

Naujų 2020-ųjų metų pradžia Tauragės rajono savivaldybės švietimo bendruomenei atnešė nacionalinio projekto „Lyderių Laikas 3“ Tauragės rajono savivaldybės pokyčio projekto ,,VAIKUI. Kaip išsaugoti norą mokytis?“ pabaigą. Sausio 3 d. projekto kūrybinė komanda, mokyklų vadovai, mokytojai ir svečiai rinkosi sodyboje ,,Požerūnų malūnas“ tam, kad pasidžiaugtų nuveiktais darbais, vykstančiais pokyčiais, pasidalintų įžvalgomis ir patirtimis, pabendrautų ir pasimokytų, kaip išlaikyti motyvaciją, kad vidinė ugnelė neužgestų, skiriant visą dėmesį, pastangas ir darbą VAIKUI.
Muzikos garsais besirenkančius renginio dalyvius pasitiko Mikas Karosas, buvęs Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestro trimitininkas, X-ojo Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionato geriausias trimitininkas, dabar – Šilalės meno mokyklos trimito mokytojas. Visiems pasisveikinus, pabendravus ir jaukiai įsitaisius, sveikinimo žodį tarė LL3 projekto Tauragės rajono savivaldybės kūrybinės komandos vadovė, ,,Šaltinio“ progimnazijos direktorė Jūratė Lazdauskienė. Ji pasveikino su prasidėjusiais Naujaisiais metais ir pristatė renginio svečius. Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Virginija Eičienė pasidžiaugė Tauragės švietime vykstančiais pokyčiais, kurie išaugo iš LL3 projekto ir įteikė padėką kūrybinės komandos vadovei Jūratei Lazdauskienei.
Mero pavaduotojai antrino ir Tauragės rajono savivaldybės Švietimo skyrius vedėjas Egidjus Šteimantas, kuris teigė, kad vykęs projektas - svarbus visų indėlis, parama vieni kitiems, užsimezgęs bendradarbiavimas tarp mokyklų, galų gale – kitokie mokymosi būdai, įdomesnės pamokos bei patirtys, kad besimokantis vaikas gautų kuo daugiau ir galėtų patirti sėkmę. Švietimo skyriaus vedėjo padėkomis apdovanoti projekte dalyvavę mokytojai, sugebėję keistis patys, išbandę naujus mokymo metodus, atradę naujas galimybes, o kartais pranokę net patys save.
Gražių žodžių tauragiškiams negailėjo LL3 projekto Tauragės rajono savivaldybės kuratorė Asta Grinevičienė, konsultantai Kotryna Gotberg bei Vitas Zabita.
Po gausių sveikinimų ir padėkų kūrybinės komandos vadovė Jūratė Lazdauskienė pristatė projekto ,,VAIKUI. Kaip išsaugoti norą mokytis?“ veiklos etapus bei rezultatus. Projekto eiga nebuvo lengva: kelias susidėjo iš daugelio kelių, keliukų ir viliojančių klystkelių. Tačiau rastas sprendimo raktas visas projekto veiklas orientavo į svarbiausią mokyklos veiklos kokybės rodiklį – pamoką, mokymą ir mokymąsi be tradicinių namų darbų. Į projekto veiklas buvo įtraukti įvairių lygmenų mokyklų bendruomenių nariai: mokiniai, mokytojai, tėvai, mokyklų vadovai. Vyko daug skirtingų susitikimų, renginių, mokymų, ir, be abejo, kitokių pamokų. Šiandien sunku pamatuoti tai, kas sunkiai pamatuojama, kokia pamoka yra gera, nebent žvelgtume vaiko akimis. Tačiau siektinas pagrindinis pamokos tikslas – mokinių mokymosi sėkmė, kitaip organizuojant pamokas, skiriant kūrybinius namų darbus, vengiant monotonijos ir stereotipų. Džiugu stebėti, kad Tauragės rajono mokyklų bendruomenės tampa besimokančiomis organizacijomis, reflektuojančiomis savo praktiką ir kuriančiomis naują žinojimą, vedantį į geresnę kokybę.
Antroje renginio dalyje susirinkusieji turėjo galimybę pasistiprinti savo motyvaciją, kurios prireikia ne tik pedagoginėje veikloje, bet ir asmeniniame gyvenime. Lektoriaus Vygando Pikčiūno nuotaikingi mokymai sukūrė bendrystės, jaukumo, šypsenų atmosferą, o ,,bičių ir musių“ pavyzdys taip pat privertė pagalvoti apie save, įvairius požiūrius ir įsitikinimus. Pasak lektoriaus, susikalbėdami protiniame lygmenyje, sukuriame ir pozityvias emocijas, kryptingai ir nuosekliai dirbdami, eidami bendro tikslo link, išvengiame ,,centrifugos” efekto, būdami motyvuoti, motyvacija užkrečiame ir kitus.
Po nuotaikingų mokymų atėjo metas refleksijai. Beliko surinkti kilusias įžvalgas, patirtis, padėkas ir mintis į taupyklę. O jų išties būta nemažai, perteiktų mažuose ar dideliuose lapeliuose, išsamiai išdėstytų ar lakoniškai užrašytų. Būta ir žodinių:,,Ačiū už parodytą dėmesį mokytojui”, ,,Pasijutau žmogumi, kuris dirba vertingą darbą”…
Projektas baigėsi. Tačiau, kaip sakoma, kiekviena pabaiga yra kažkieno naujo pradžia. Projektas tęsiasi mokyklose toliau auginant pradėtą pokytį VAIKUI. Kaip teigia kūrybinės komandos kuratorė Asta Grinevičienė, ,,susikūrusi LL3 komanda – tai bendros Tauragės švietimo kultūros dalis ir tai didelis turtas. Nėra paprasta sukurti kultūrinį reiškinį, kuris kuria visiems pridėtinę vertę ir dar rajono lygmeniu. Turtą reikia branginti, o čia dar ne bet koks – intelektualinis.” Pradėtiems pokyčiams ir darbams tęsti potencialo yra. Reikia tik noro, kad projektas tęstųsi. Koks jis bus ir kur link ves Tauragės švietimo bendruomenę – parodys netolima ateitis.



Kultūros skyriaus vyr. specialistė Inesa Vaigauskienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN