Vartus atvėrė naujas turgus Viekšniuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-01-07 17:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, sausio 7 d., jau atsivėrė naujojo Viekšnių miesto turgaus vartai. Pirmieji prie naujų prekystalių atsistojo savo daržo gėrybėmis, konservuotomis daržovėmis ir rankdarbiais prekiaujantys žmonės. Turgaus teritorijoje nemažą vietą užėmė ir naujus bei dėvėtus drabužius parduoti atvažiavę prekeiviai.

Pakalbinti naujajame turguje įvairių gėrybių parduoti susirinkę žmonės sakė, kad esą patenkinti tvarkinga turgaviete, sudarytomis geromis higienos reikalavimus atitinkančiomis sąlygomis ir kitų prekiautojų draugija. Taip linkėjo sau, kad čia netiltų prekybinis šurmulys, ateitų kuo daugiau pirkėjų, kurių šiandien ryte buvo dar negausu.

Siekiant užtikrinti, kad turguje prekiaujantys žmonės jaustųsi saugiai, prekiautų ant specialiai įrengtų prekystalių, o kiekvienam atėjusiam būtų patogu nusipirkti siūlomų prekių, turgus Viekšniuose įrengtas vietoje nugriauto pastato Vytauto gatvėje. Jo aikštė išasfaltuota, teritorija aptverta tvora, įrengtas apšvietimas, pastatytos prekybai skirtos stoginės, tualetas. Turgelio prieigose įrengtos mašinų stovėjimo vietos.

Turgus įrengtas įgyvendinant projektą ,,Viekšnių miesto kompleksinė plėtra“, kurio metu taip pat buvo atnaujinti Viekšnių miesto želdynai, įrengtos poilsio zonos Ventos pakrantėje, pasikeitė Vytauto, Žalgirio, Mažeikių, J. Basanavičiaus gatvių ir juose esančių šaligatvių atkarpos. Viso projekto, kuris buvo finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, vertė daugiau nei 814 tūkst. Eur, iš kurių 62 tūkst. Eur savivaldybės biudžeto lėšos. Rangos darbus atliko UAB ,,VVARFF“.

Ryšių su visuomene skyrius

šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/vartus-atv%C4%97r%C4%97-naujas-turgus-viek%C5%A1niuose/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN